Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Οικονόμου για Τσίπρα: Μέτρο του τρόπου που πολιτεύεται είναι το κενό και το τίποτα -Θα ψηφίσει τα μέτρα ή όχι;

Ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την ανάρτηση που έκανε.

«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα, με φτηνά ευφυολογήματα και παρωχημένα κλισέ που ανασύρει από το συρτάρι του λαϊκισμού να καλύψει την ένδεια πολιτικών προτάσεων. Μέτρο του τρόπου που πολιτεύεται είναι το κενό και το τίποτα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου: «Ο κ. Τσίπρας οφείλει μια καθαρή απάντηση για το αν θα ψηφίσει τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση, με τα οποία στηρίζουμε έμπρακτα όλη την κοινωνία, με έμφαση στα πιο αδύναμα στρώματα. Θα τα ψηφίσει; Ναι ή όχι;».

Ηλιόπουλος: Οι πολίτες θα περίμεναν μία συγγνώμη για την κοροϊδία των διαφημισμένων επιδοτήσεων για τα καύσιμα

Οικονόμου για Τσίπρα: Αντί να πολιτεύεται με όρους θεάματος, ας απαντήσει αν θα ψηφίσει τα μέτρα

Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα για την κρίση»

Σημειώνεται πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατά την περιοδεία του στην κεντρική αγορά της Καλαμαριάς, δήλωσε: «Χθες ο κ. Μητσοτάκης έκανε ένα διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό για να μιλήσει για μέτρα στήριξης. Είναι μέτρα όμως που δεν πρόκειται να αισθανθεί καν ο πολίτης. Είπε ότι θέλει να είναι χρήσιμος και όχι αρεστός. Η αλήθεια είναι ότι εκεί που θέλει να είναι αρεστός, είναι: Σε φοροαπαλλαγές στον μεγάλο πλούτο, σε εκατομμύρια σε ΜΜΕ, σε δισεκατομμύρια ευρώ απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς», κάνοντας λόγο για «ψευτοεπιδοτήσεις».

«Είπε και ψέματα, ότι δήθεν αυτή η κρίση ήρθε τις τελευταίες 15 μέρες που είναι ο πόλεμος. Η κρίση αυτή σοβεί εδώ και μήνες, δεν την προέβλεψε, δεν κινήθηκε για την αντιμετωπίσει. Αντιθέτως, με τις επιλογές του έχει γίνει πολλαπλασιαστής της», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε δώσει μια ακόμη απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης από την Καλαμαριά. «Ο κ. Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός στην Ευρώπη που στο δημόσιο λόγο και για χάρη των μικροπολιτικών του σκοπιμοτήτων, αρνείται το αυτονόητο: ότι οι επάλληλες κρίσεις στην ενέργεια και τα καταναλωτικά αγαθά είναι παγκόσμιες και εισαγόμενες στην Ελλάδα, επιδεινούμενες έντονα από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό που αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες αρνείται να το παραδεχθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι έτσι θα κάνει εύκολη αντιπολίτευση», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο: «Οι πολίτες θα περίμεναν μία συγγνώμη και περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερα ψέματα», αναφέροντας ότι «ο κ. Οικονόμου περνά τους πολίτες για χρυσόψαρα. Οι πάντες θυμούνται ποια παράταξη χρεοκόπησε τη χώρα στον βωμό της διαφθοράς, της διαπλοκής, των κουμπάρων. Όπως θυμούνται, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια που την έβαλαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και άφησε γεμάτα ταμεία για τις δύσκολες μέρες».


Πηγή