Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Το σουρεαλιστικό δείπνο για το νέο Hermès στη Ρώμη

«Σύννεφα στη Ρώμη» ήταν η πρόσκαιρη ονομασία που δόθηκε στο Palazzo Farnese, στην ιταλική πρωτεύουσα, μετά τη μετάπλαση χώρων του από το αρχιτεκτονικό γραφείο Coudamy Architectures.

Όλα αυτά για να δοθεί πολυτελές δείπνο, με αφορμή το γεγονός ότι ο οίκος Hermès άνοιξε καινούργια μπουτίκ στη Ρώμη.

Όπως γράφει το Designboom η επιβλητική αναγεννησιακή αρχιτεκτονική του παλατιού μετασχηματίστηκε σε μία ουράνια άβυσσο, όπου τσαλακωμένο χαρτί και φωτεινά βίντεο ζωντανεύουν τον χώρο.

pprsclou3

Με την είσοδό τους στην αυλή του palazzo, οι καλεσμένοι του γαλλικού οίκου καλωσορίζονται από ένα ζευγάρι σύννεφα, μεγέθους μεγαλύτερου του φυσικού, τα οποία είναι γεμάτα φως.

pprsclou4

Στην έξοδο από την εγκατάσταση το αρχιτεκτονικό γραφείο λάξευσε ένα γιγαντιαίο, χάρτινο πάντα, άλογο, το έμβλημα του Hermès.

Ένα βίντεο με σύννεφα προβάλλεται στην πρόσοψη του κτιρίου. Γρασίδι και αρωματικά φυτά, ως διακόσμηση σε κάθε τραπέζι.

pprsclou5

Πάνω από τους συνδαιτημόνες, χάρτινα σύννεφα, κρεμασμένα σε κλαδιά, «εκπέμπουν» βίντεο του ουρανού καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Το περίφημο σαλόνι «Hercules» (Ηρακλής, στα καθ’ ημάς) έχει μεταμορφωθεί σε ένα γιγαντιαίο σύννεφο, άλλο ένα γιγαντιαίο, βαμμένο στις αποχρώσεις του ήλιου που δύει.

pprsclou6

Το δάπεδο της αίθουσας χορού, καλυμμένο με χόρτο, είναι τυλιγμένο σε μία μνημειωδών διαστάσεων εγκατάσταση από τσαλακωμένο χαρτί, μέσα από την οποία πάλλονται φως και χρώμα, σε απόλυτο συγχρονισμό με τη μουσική.

Με μια λέξη, «χλιδή».

pprsclou7 pprsclou8 pprsclou9 pprsclou10 pprsclou11 pprsclou2


Πηγή