Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Τρομακτικό: Βούτηξε σε παγωμένο ποτάμι για τα Θεοφάνια και παρασύρθηκε -Ούρλιαζαν τα παιδιά της [βίντεο] | ΖΩΗ

Μια Ρωσίδα δικηγόρος, που θέλησε να βουτήξει στα παγωμένα νερά λίμνης για τα Θεοφάνια, έχασε τη ζωή της μπροστά στα μάτια των παιδιών της.

Ένα σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη 40χρονη Άννα Ούσκοβα να βουτά στα παγωμένα νερά του ποταμού Ορεντέζ κοντά στο Βίρα, ένα χωριό της Αγίας Πετρούπολης, την περασμένη Τετάρτη, προτού εξαφανιστεί. Τα δύο μικρά παιδιά της ούρλιαζαν από πανικό, βλέποντας ότι η μητέρα τους δεν έβγαινε από την τρύπα που είχε ανοιχτεί για να βουτήξουν οι πιστοί. Ο επιχειρηματίας σύζυγός της, Γιούρι, βούτηξε, αλλά δεν κατάφερε να τη σώσει καθώς είχε παρασυρθεί από ένα ισχυρό ρεύμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 40χρονη δικηγόρος από την Αγία Πετρούπολη βούτηξε στα νερά για τα Θεοφάνια, σε μια παράδοση που ακολουθούν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι πιστοί.

Βούτηξε στο νερό και παρασύρθηκε από τα ρεύματα -Ούρλιαζαν τα παιδιά της

Η θερμοκρασία ήταν περίπου -5 βαθμούς Κελσίου, όταν πήδηξε η Άννα στην ειδικά διαμορφωμένη τρύπα που είχε κοπεί στον πάγο. Η 40χρονη φορούσε ένα μαύρο ολόσωμο μαγιό και έκανε, όπως βλέπει κανείς στο βίντεο, το σταυρό της πριν κλείσει τη μύτη της και βουτήξει στο νερό. Ένας άνδρας που στεκόταν δίπλα στην τρύπα φώναξε για βοήθεια, όταν την είδε να παρασύρεται. Το περιστατικό διαδραματίστηκε μπροστά στα παιδιά της 40χρονης δικηγόρου, ένα κορίτσι ηλικίας 14 ετών και ένα αγόρι 10 ετών, που άρχισαν να ουρλιάζουν όταν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. Το ένα, μάλιστα, ακούγεται να φωνάζει «μαμά, μαμά», καθώς μια γυναίκα προσπαθούσε μάταια να τα παρηγορήσει.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού της από διασώστες, που όμως δεν έφεραν αποτέλεσμα, και τώρα εθελοντές με υποβρύχια drones θα προσπαθήσουν να τη βρουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αναστασία Λούνικα, προπονήτρια κολύμβησης του γιου τής 40χρονης, είπε στην εφημερίδα «Komsomolskaya Pravda»: «Πρόκειται για μια πολύ καλή οικογένεια. Ο γιος της έκανε μαθήματα μαζί μου. Αλλά εκείνη την ημέρα με πήρε ο Γιούρι και, κλαίγοντας, μου είπε τι συνέβη».

Οι ειδικοί πάντως επέκριναν τη χρήση μιας μη εγκεκριμένης τοποθεσίας για τη μεταμεσονύκτια βουτιά. Ο Αλεξάντερ Ζούγιεβ, επικεφαλής της ομάδας διάσωσης έκτακτης ανάγκης VOSVOD, είπε: «Η γυναίκα επιχείρησε να κάνει βουτιά σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχουν διασώστες ή κατάλληλος φωτισμός και μάλιστα σε μια ακατάλληλη τρύπα μέσα στον πάγο. Παρασύρθηκε από τα ρεύματα. Είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ποτάμια στην περιοχή του Λένινγκραντ και αρκετοί είναι αυτοί που πνίγονται σε αυτό το ποτάμι κάθε χρόνο, ακόμη και το καλοκαίρι».


Πηγή