Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Ουκρανία: Την Τετάρτη 26/1 στο Παρίσι θα γίνουν οι τετραμερείς διαπραγματεύσεις | ΚΟΣΜΟΣ

Την Τετάρτη στο Παρίσι θα γίνουν οι τετραμερείς διαπραγματεύσεις του σχήματος της Νορμανδίας, για την κρίση στην Ουκρανία, σύμφωνα με ρωσική πηγή.

Πολιτικοί σύμβουλοι από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία θα συναντηθούν στην πόλη του φωτός στις 26 Ιανουαρίου, για έναν νέο γύρο συνομιλιών σχετικά με την επίλυση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα (24/1) μια πηγή στη ρωσική αντιπροσωπεία.

Προχθές, Σάββατο 22 Ιανουαρίου, πηγή στη ρωσική Προεδρία δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι η συνάντηση επρόκειτο να γίνει αύριο (25/1), προσθέτοντας ότι ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Κόζακ θα εκπροσωπήσει τη Μόσχα στο Παρίσι.

Ουκρανία: Οι ΗΠΑ συζητούν αποστολή δυνάμεων στην Ανατ. Ευρώπη -Αναχωρούν Βρετανοί διπλωμάτες από το Κίεβο

Μπορέλ για Ουκρανία: Να μη δραματοποιείται η κατάσταση όσο συνεχίζεται ο διάλογος

Σήμερα, ο Μιχαήλ Ποντολιάκ, σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου, διευκρίνισε ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία στις 26 Ιανουαρίου. «Ναι, έτσι είναι, οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στις 26 Ιανουαρίου στο Παρίσι», είπε η πηγή σύμφωνα με όσα μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι τετραμερείς συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της ευρύτερης αντιπαράθεσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης, με δεκάδες χιλιάδες ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις να βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.

Η Μόσχα αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία και λέει ότι είναι το Κίεβο που ετοιμάζεται να επιτεθεί στους αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Μόσχα στις αποσχισθείσες ανατολικές επαρχίες του.

Η Ρωσία ζήτησε επίσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το ΝΑΤΟ να εγγυηθούν ότι η Ουκρανία δεν θα επιτραπεί να ενταχθεί στο στρατιωτικό μπλοκ. Μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον έχουν πραγματοποιηθεί ατελέσφορες συνομιλίες για αυτές τις απαιτήσεις.


Πηγή