Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Χρήστος Θηβαίος: Με χτύπησε η μητέρα μου όταν κορόιδεψα τον Ζαζά, τον πρώτο άνδρα που ντύθηκε γυναίκα

Χρήστος Θηβαίος: Με χτύπησε η μητέρα μου όταν κορόιδεψα τον Ζαζά, τον πρώτο άνδρα που ντύθηκε γυναίκα

Στο πλατό της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι» του ΣΚΑΪ καλεσμένος του Νίκου Μουτσινά βρέθηκε ο Χρήστος Θηβαίος το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο καλλιτέχνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις σπουδές φιλοσοφίας που ακολούθησε στη Μπολόνια στο πλευρό του Ουμπέρτο Έκο αλλά και στην ιδιαίτερη διαπαιδαγώγηση που έλαβε από τους γονείς του.

Αναφερόμενος στον Ουμπέρτο Έκο, τον οποίο είχε καθηγητή, ο Χρήστος Θηβαίος είπε: «Είχα την τύχη να τον γνωρίσω. Ήταν τυχαίο. Έψαχνα μαθήματα κατ’ επιλογή στη Φιλοσοφία που σπούδασα και έπεσα πάνω σε έναν καθηγητή. Αυτό το οποίο με ενέπνευσε και με μαγνήτισε είναι ότι είχε τρομερό χιούμορ».

Οι γονείς του, ο παππούς, η γιαγιά του, ο θείος του και η θεία του Χρήστου Θηβαίου ήταν ηθοποιοί. «Μεγάλωσα στο μπουλούκι. Ήταν όλοι ηθοποιοί. Δεν γνώρισα κάποιον που να κάνει άλλο επάγγελμα» είπε μεταξύ άλλων ο καλλιτέχνης και στην συνέχεια αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη διαπαιδαγώγηση που έλαβε από την οικογένεια του.

«Με πολλή ευγένεια, με μεγάλη χαρά, χωρίς κανέναν κόμπλεξ για τον κοινωνικό περίγυρο που αποδεχόταν ή όχι τους θεατρίνους. Μεγάλωσα σε μία οικογένεια ηθοποιών που είχαν μία κοινωνική κατακραυγή που ήταν γκέι ζευγάρια που με μεγάλωσαν» είπε ο Χρήστος Θηβαίος.

Μάλιστα, ο καλλιτέχνης θυμήθηκε ένα περιστατικό κατά το οποίο η μητέρα του τον χτύπησε για πρώτη φορά.

«Με είχε πάρει το συνεργείο, ήμουν πέντε ετών, που κορόιδευαν τον Ανδρέα Ζαζά, τον πρώτο άνδρα που ντύθηκε γυναίκα. Με είχαν ψήσει να πω μία άσχημη λέξη για τη σεξουαλική του επιλογή. Ήταν η πρώτη φορά που με χτύπησε  η μητέρα μου. Μου είπε δεν θα ξαναπείς τέτοια κουβέντα για κάποιον που έχει κάνει μία τέτοια σεξουαλική επιλογή».

Ο Χρήστος Θηβαίος έχει αποκτήσει δύο γιους: τον 19χρονο Νίκο ο οποίος είναι δευτεροετής στο Τμήμα Φιλοσοφίας και τον 11χρονο Θάνο, εγγονό του Θάνου Μικρούτσικου.

«Είναι  και οι δυο υπέροχοι. Τους έχω δώσει μόνο μια συμβουλή. Στη ζωή υπάρχει μόνο μια αμαρτία. Να μην είστε ευτυχισμένοι» ανέφερε ο Χρήστος Θηβαίος στο «Καλό μεσημεράκι».


Πηγή