Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

19χρονη ξεκίνησε να κεντά στο lockdown επειδή βαριόταν και τώρα έστησε επιχείριση και έχει κέρδη! | ΖΩΗ

Μπορεί αρκετοί να πέρασαν δύσκολα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, ωστόσο υπήρξαν και μερικοί που την αξιοποίησαν δημιουργικά, φτιάχνοντας μάλιστα τη δική τους επιχείρηση και κερδίζοντας πολλά λεφτά.

Μία από αυτούς, είναι μία έφηβη, η οποία πέρασε το lockdown κεντώντας και πλέον το έχει κάνει επάγγελμα. Τώρα έχει παραιτηθεί από τη δουλειά της στο σούπερ μάρκετ αφού χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσει τα σχέδιά της για τσάντες, βγάζοντας χρήματα που ούτε η ίδια φανταζόταν ποτέ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος για τη 19χρονη Μέισι Κρόμπτον από το Κέιμπριτζ, η οποία όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια του lockdown άρχισε να κεντάει ως χόμπι για να μη βαριέται. Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι άλλα άτομα ενδιαφέρονταν για τα σχέδιά της αφού τα έδειξε στο TikTok.

Έχοντας αγοράσει υλικά από την Amazon με 25 λίρες από τη γιαγιά της, η Μέισι κατάφερε να ξεπουλήσει τα προϊόντα της στο Depop και τώρα κερδίζει αρκετά χρήματα από τις πωλήσεις στον δικό της ιστότοπ, προσφέροντας εξατομικευμένες τσάντες και δικά της κεντημένα σχέδια.

Φωτογραφία: totesforyouu / Instagram
Φωτογραφία: totesforyouu / Instagram

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νεαρή κοπέλα, η οποία έχει περισσότερους από 176.000 ακολούθους στο TikTok και σχεδόν 7.000 στο YouTube, παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε ότι θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη δουλειά της στο σούπερ μάρκετ λίγους μήνες μετά τη δημιουργία της εταιρείας της, με το όνομα Totes For You.

Σε ένα βίντεο του YouTube, η Μέισι είπε: «Στο πρώτο lockdown μόλις είχα τελειώσει τις σχολικές εξετάσεις μου. Δούλευα σε ένα σούπερ μάρκετ, οπότε με υπολόγιζαν ως βασικό εργαζόμενο και βαριόμουν πραγματικά στον ελεύθερο χρόνο μου. Είχα μια ιδέα να ξεκινήσω το κέντημα».

«Ξεκίνησα μια σειρά στο TikTok όπου ουσιαστικά μοιράστηκα το ταξίδι με όλους και πήγε καλά, καλύτερα από ό,τι περίμενα. Έδειξα τη διαδικασία από την απόκτηση της ιδέας, τη δημιουργία ιδεών έως τη λήψη των υλικών μέχρι την έναρξη του ιστότοπου. Τα πάντα. Δεν είχα ιδέα πώς να διευθύνω μια επιχείρηση πόσο μάλλον μια επιτυχημένη επιχείρηση. Ήξερα τα βασικά ότι θα έπρεπε να βγάζεις περισσότερα χρήματα από όσα ξοδεύεις, και αυτό ήταν περίπου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο της βίντεο στο TikTok σχετικά με το κέντημα της, συγκέντρωσε πάνω από 60.000 προβολές μέσα σε μια εβδομάδα. Η Μέισι αποκάλυψε ότι ξεκίνησε την επιχείρηση χρησιμοποιώντας κέντημα στο χέρι αφού η γιαγιά της της έδωσε 25 λίρες.

Φωτογραφία: totesforyouu / Instagram
Φωτογραφία: totesforyouu / Instagram

«Όταν ήμουν περίπου 10-11 χρονών, ασχολούμουν πραγματικά με το εργόχειρο, τότε όταν δεν έκανα πολλά, αλλά είχα τις ικανότητες να το κάνω. Μου ήρθε πολύ φυσικά όταν ξεκίνησα. Επίσης, είμαι τελειομανής, οπότε αν δεν μπορούσα να το κάνω, θα δούλευα μέχρι να τα καταφέρω. Το καθένα μου έπαιρνε περίπου μία έως τρεις ώρες, αλλά είχα τον χρόνο, δεν υπήρχε τίποτα άλλο να κάνω κατά τη διάρκεια του lockdown».

Όπως είπε η Μέισι, είπε ότι επέλεξε το Depop ως την πρώτη της πλατφόρμα πωλήσεων επειδή δεν υπάρχουν αρχικά τέλη εκκίνησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεντρώνοντας κριτικές πέντε αστέρων, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της ιστοσελίδα ζητώντας από φίλους της να γίνουν τα μοντέλα τα προϊόντα της και αγόρασε μια μεταχειρισμένη μηχανή κεντήματος για να αυξήσει την ταχύτητα παραγωγής.

«Την ημέρα που ξεκινήσαμε, έκανα 13 πωλήσεις. Ήμουν τόσο χαρούμενη! Βγάλαμε περίπου 4.000 λίρες σε ένα μήνα, δεν είχα δει ποτέ να μπαίνουν τέτοια χρήματα.

Ο ιστότοπος της έχει έκτοτε επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της και περιλαμβάνει φούτερ για 36 λίρες, μπλουζάκια με 24 λίρες, γραφική ύλη από 1,40 λίρες και τις tote τσάντες της που ξεκινούν από 15 λίρες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η 19χρονη παραδέχτηκε ότι λόγω της δημοτικότητας της επιχείρησής της είναι δύσκολο να κάνει ό,τι θέλει να κάνει, συμπεριλαμβανομένου του να ανεβάζει συχνά βίντεο στο YouTube.

Αποκάλυψε ότι τώρα κάνει οικονομία για ένα στεγαστικό δάνειο στο δικό της σπίτι, λέγοντας: «Θα προτιμούσα να μην νοικιάσω γιατί το βλέπω ως σπατάλη χρημάτων. Είμαι αρκετά σταθερή οικονομικά ώστε να μπορώ να αντέξω να ζήσω κάπου όμορφα».


Πηγή