Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

35χρονη παραδέχεται ότι είναι «αηδιαστική»: Σπάνια κάνει ντους και δεν βάζει αποσμητικό -Το βίντεο της που έγινε viral στο TikTok

Μια γυναίκα έγινε «κατά λάθος viral» αφού δημοσίευσε ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο εξηγεί γιατί είναι περήφανη που είναι ένα «αηδιαστικό κορίτσι».

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι δεν κάνει ντους ή δεν χρησιμοποιεί αποσμητικό και ότι παραλείπει να βουρτσίζει τα δόντια της επειδή ζει μόνη της.

Η 35χρονη Annabel Fenwick Elliott, ζει μόνη της στην εξοχή του Essex με τον σκύλο της, ενώ ο αρραβωνιαστικός της εργάζεται στο εξωτερικό, και ως εσωστρεφής που δηλώνει, σπάνια βλέπει άλλους ανθρώπους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοσιογράφος εξομολογείται ότι δεν χτενίζει σχεδόν ποτέ τα μακριά της μαλλιά, ξεχνά να βουρτσίζει τα δόντια της επειδή δεν της αρέσει η γεύση του φαγητού της μετά, και κάνει σπάνια ντους.

Αποδίδει τις πράξεις της στο ότι είναι «τεμπέλα» και πιστεύει ότι το συνεχές ντους και το πλύσιμο των μαλλιών τροφοδοτείται από τη «ματαιοδοξία και τις καλές διαφημιστικές καμπάνιες» και όχι από τη «βιολογική ανάγκη».

Η Annabel μιλώντας στο FEMAIL, αναφέρει γιατί η καθαριότητα είναι «στο τέλος της λίστας προτεραιοτήτων της» αφού συγκέντρωσε πάνω από μισό εκατομμύριο προβολές στο TikTok.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα μπορούσατε να υποθέσετε, δεδομένου ότι δεν είμαι οπαδός του σαπουνιού, δεν χτενίζω σχεδόν ποτέ τα μαλλιά μου, συχνά ξεχνάω να βουρτσίζω τα δόντια μου κάθε μέρα και μερικές φορές δεν κάνω ντους για μια εβδομάδα, ότι είμαι ένα από τα εξής πράγματα: άστεγη, εθισμένη ή ψυχικά διαταραγμένη», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει.

«Δεν είμαι τίποτα από όλα αυτά, αλλά αποφεύγω το τακτικό πλύσιμο από επιλογή. Σίγουρα θα πρέπει να είμαι ένας οργισμένος χίπης τότε; Πάλι λάθος. Δεν πιστεύω στην ομοιοπαθητική και στα ζώδια. Ούτε μου αρέσει να δουλεύω σε φτωχογειτονιές. Δεν μου αρέσει καν το κάμπινγκ. Αντίθετα, εργάζομαι από το σπίτι και ζω μόνη μου στα βάθη της εξοχής του Essex με έναν σκύλο που δεν τον νοιάζει αν τριγυρνάω και μοιάζω σαν να με έσυραν ανάποδα μέσα από φράχτη».

«Και ναι, ειλικρινά, είμαι τεμπέλα. Η μόνη φορά που χρησιμοποιώ αποσμητικό είναι όταν πηγαίνω στο Tesco. Η δική μου καθαριότητα είναι στο τέλος της λίστας προτεραιοτήτων μου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και φαίνεται ότι δεν είμαι η μόνη. Το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησα έναν λογαριασμό στο TikTok, το οποίο είναι, ομολογουμένως, βαθύτατα ξενέρωτο για μένα στην ηλικία των 35 ετών.

Ήταν κυρίως μια άσκηση για να νιώθω πιο άνετα μπροστά στην κάμερα, κάτι που πρέπει να βελτιώσω, καθώς είμαι δημοσιογράφος που μερικές φορές κάνει ζωντανό σχολιασμό.

Δεν περίμενα να παρακολουθήσει κανείς τις κοινότυπες μου μουρμούρες – σίγουρα κανένας γνωστός μου. Ενόψει της πρώτης μου ανάρτησης το Σάββατο, σκέφτηκα αν ίσως θα έπρεπε να βάλω λίγο μακιγιάζ για πρώτη φορά μετά από ποιος ξέρει πόσο καιρό, ή τουλάχιστον να βουρτσίσω τα μαλλιά μου, αλλά τελικά αποφάσισα να μην το κάνω.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως έχουμε ήδη διαπιστώσει, είμαι τεμπέλα. Και έτσι, αντί για κάτι ενδιαφέρον να πω, έκανα αυτό που φαίνεται να κάνουν οι περισσότεροι στο TikTok – αφηγήθηκα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό – το οποίο εκείνο το πρωί ήταν να εξηγήσω την ατημέλητη εμφάνισή μου.

Προς έκπληξή μου, σε λιγότερο από μια εβδομάδα, είχα περισσότερες από μισό εκατομμύριο προβολές στα βίντεο στα οποία καταγράφω τα καμώματα του «αηδιαστικού κοριτσιού», και ακόμη πιο εκπληκτικά, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων ήταν υπέρ. Το οποίο υποδηλώνει ότι δεν είμαι τόσο ανώμαλη όσο νόμιζα πάντα.

Σε αυτά, έχω εξομολογηθεί ότι ζω μόνη μου, σπάνια συναναστρέφομαι με άλλους ανθρώπους και έτσι δεν μπαίνω στον κόπο να κάνω ντους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το συναίσθημα -ειδικά το χειμώνα- να βρέχομαι, να κρυώνω, και μετά να στεγνώνω και να βάζω μια διαφορετική παραλλαγή του ίδιου σετ που φοράω πάντα- κολάν και ένα μαλακό μπλουζάκι- ή ασορτί πιτζάμες αν νιώθω ιδιαίτερα κυριλάτα. Το να μην κάνω ντους κάθε μέρα σημαίνει ότι δεν αλλάζω ρούχα κάθε μέρα, πράγμα που με βολεύει.

Δεν βουρτσίζω τα μαλλιά μου, αλλά τα κάνω κότσο στην κορυφή του κεφαλιού μου όταν αρχίζουν να μπερδεύονται πολύ.

Δεν χρησιμοποιώ αποσμητικό ή αντιιδρωτικό – ποιο ακριβώς είναι το νόημα, εκτός αν τυχαίνει να βλέπω κάποιον; Κρατάω, ως συμβιβασμό, ένα κουτί Febreze κάτω, σε περίπτωση που έρθει ο ταχυδρόμος και πρέπει να υπογράψω για ένα πακέτο, πράγμα που συμβαίνει σπάνια.

Ίσως έχω πέσει θύμα, υποσυνείδητα, των φημών που λένε ότι το να ταλαιπωρούμε το δέρμα μας με όλα αυτά τα χημικά πολλές φορές την ημέρα δεν είναι καλό για μας, και μπορεί ακόμη και να μας κάνει κακό. ‘Μερικοί άνθρωποι έχουν αναρωτηθεί αν το αλουμίνιο σε ορισμένα αποσμητικά και σπρέι επηρεάζει τον κίνδυνο καρκίνου’, αναφέρει το Cancer Research UK. ‘Αλλά δεν υπάρχουν ικανά στοιχεία που να υποδηλώνουν μια σχέση’.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόλα αυτά, μου φαίνεται περιττό σε ενστικτώδες επίπεδο, να μπλοκάρει κανείς τους ιδρωτοποιούς αδένες του σε καθημερινή βάση χωρίς λόγο. Είμαστε το μόνο είδος που είμαστε τόσο δουλοπρεπείς στο να τρίβουμε τους εαυτούς μας από το φυσικό μας άρωμα – μάλιστα, οι κτηνίατροι μας λένε να μην κάνουμε τακτικά μπάνιο τα κατοικίδιά μας, γιατί διαταράσσει την ισορροπία του δέρματός τους και παρεμβαίνει στα φυσικά έλαια που περιποιούνται το τρίχωμά τους.

Και δεν είχαμε πάντα τόσο μεγάλη εμμονή με το να σαπουνίζουμε το σώμα μας μία, συχνά δύο φορές την ημέρα. Για το μεγαλύτερο μέρος της ανθρώπινης ιστορίας, τα μπάνια ήταν μια επίπονη εργασία μόνο για τους πολύ πλούσιους, και το ντους διαδόθηκε μόλις στα μέσα του 19ου αιώνα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν σκυλιά ή μεσαιωνικοί χωρικοί, απλώς ο σύγχρονος ψυχαναγκασμός μας για αυτοκαθαρισμό έχει μάλλον να κάνει περισσότερο με τη ματαιοδοξία και τις καλές διαφημιστικές καμπάνιες παρά με βιολογική αναγκαιότητα. Δεν ζούμε περισσότερο και αρρωσταίνουμε λιγότερο εξαιτίας του αφρόλουτρου τάδε και του αποσμητικού τάδε, αλλά μάλλον εξαιτίας του καθαρού πόσιμου νερού και της σύγχρονης ιατρικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είμαι λιγότερο περήφανη για το γεγονός ότι σχεδόν ποτέ δεν βουρτσίζω τα δόντια μου τις συνιστώμενες δύο ή τρεις φορές την ημέρα, κάτι που προφανώς δεν είναι έξυπνο. Δεν μου αρέσει να το κάνω πρώτο πράγμα το πρωί, δηλαδή όταν τρώω, γιατί κάνει τα πάντα να έχουν περίεργη γεύση. Δεν πρέπει να τα βουρτσίζετε αμέσως μετά, γιατί έτσι κυκλοφορεί η τροφή στις χαραμάδες – μου το είπε ένας οδοντίατρος. Και συνήθως μέχρι να θυμηθώ ότι έχω ξεχάσει να το κάνω, έχει έρθει η ώρα για άλλο γεύμα. Μια φορά την ημέρα λοιπόν, στην καλύτερη περίπτωση.

Πρέπει να επισημάνω ότι δεν είμαι τόσο ατημέλητη ώστε να επιβάλλω αυτή τη συμπεριφορά στους άλλους. Όταν ζούσα στο Λονδίνο και δούλευα σε γραφείο, έκανα ντους τις περισσότερες καθημερινές, έβαζα χρωματιστή ενυδατική κρέμα και χρησιμοποιούσα τουλάχιστον ξηρό σαμπουάν. Όταν ο αρραβωνιαστικός μου, ο οποίος σήμερα εργάζεται στο εξωτερικό, είναι στο σπίτι, βουρτσίζω τα δόντια μου δύο φορές την ημέρα και ανέχομαι τα δημητριακά μου να έχουν γεύση Colgate.

Αλλά μόλις φύγει και επιστρέψω στην ερημιά, όλα αλλάζουν. Η βούρτσα των μαλλιών μου μαζεύει σκόνη, το ντους μου γίνεται μοναχικό και το πλυντήριο ρούχων μου αναρωτιέται τι έκανε και με προσέβαλε.

Η φιλόξενη ανταπόκριση που είχα σε αυτό στο TikTok είναι είτε αποτέλεσμα του αλγορίθμου που με ταυτίζει με άλλους ανθρώπους εξίσου ντροπιαστικούς με εμένα, είτε απόδειξη ότι, από τότε που η πρόσφατη πανδημία κατέστησε τους περισσότερους από εμάς αντικοινωνικούς και νομοτελειακά κλεισμένους στο σπίτι, πολλοί πρέπει να συνειδητοποιήσουν πόσο απελευθερωτικό είναι να παρατήσουμε τον ατελείωτο καλλωπισμό».


Πηγή