Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Παρί Σεν Ζερμέν: Μένει μέχρι το 2025 ο Εμπαπέ -Αναφορά της LaLiga στην UEFA που κάνει λόγο για «σκάνδαλο»

Τέλος στο σίριαλ του Κιλιάν Εμπαπέ, αφού αποφάσισε να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Γάλλος σούπερ σταρ δεν δέχθηκε την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης, και υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Παρισιού μέχρι το 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφορά της La Liga στην UEFA για την Παρί Σεν Ζερμέν

Η διοίκηση του ισπανικού πρωταθλήματος, εξέδωσε ανακοίνωση για την εξέλιξη αυτή κάνοντας λόγο για σκάνδαλο. Αναλυτικά ανέφερε:

«Η LaLiga επιθυμεί να δηλώσει ότι αυτού του είδους η συμφωνία επιτίθεται στην οικονομική σταθερότητα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, θέτοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και την ακεραιότητα του αθλήματος, όχι μόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά και στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι ένας σύλλογος όπως η PSG, η οποία την περασμένη σεζόν ανέφερε ζημίες άνω των 220 εκατομμυρίων ευρώ, αφού συσσώρευσε ζημίες άνω των 700 εκατομμυρίων ευρώ τις προηγούμενες σεζόν (ενώ ανέφερε έσοδα από χορηγίες σε αμφίβολη αποτίμηση), με κόστος ομάδας γύρω στα 650 εκατομμύρια ευρώ για τη φετινή σεζόν, μπορεί να κλείσει μια τέτοια συμφωνία, ενώ οι σύλλογοι που θα μπορούσαν να αντέξουν την πρόσληψη του παίκτη χωρίς να δουν το μισθολογικό τους κόστος να διακυβεύεται, μένουν χωρίς να μπορούν να τον υπογράψουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η LaLiga θα καταθέσει καταγγελία κατά της PSG ενώπιον της UEFA, των γαλλικών διοικητικών και φορολογικών αρχών και των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συνεχίσει να υπερασπίζεται το οικονομικό οικοσύστημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τη βιωσιμότητά του.

Στο παρελθόν η LaLiga έχει καταγγείλει την UEFA για μη συμμόρφωση της PSG με το οικονομικό fair play. Οι καταγγελίες αυτές ήταν επιτυχείς και η UEFA επέβαλε κυρώσεις στον σύλλογο, ενώ το Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), με μια περίεργη απόφαση, ανέτρεψε τις κυρώσεις.

Η LaLiga και πολλοί ευρωπαϊκοί ποδοσφαιρικοί θεσμοί είχαν την ελπίδα ότι ο πρόεδρος της PSG Nasser Al-Khelaifi μετά την είσοδό του σε όργανα διοίκησης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA και η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων (ECA), θα απέφευγε αυτές τις πρακτικές γνωρίζοντας ότι προκαλούν σοβαρή ζημιά, αλλά το αντίθετο συνέβη. Η PSG αναλαμβάνει μια αδύνατη επένδυση, βλέποντας ότι έχει ένα απαράδεκτο μισθολογικό κόστος και μεγάλες οικονομικές απώλειες τις προηγούμενες σεζόν. Παραβιάζει τους ισχύοντες κανόνες της UEFA και του γαλλικού οικονομικού ελέγχου.

Αυτή η συμπεριφορά αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι οι κρατικοδίαιτοι σύλλογοι δεν σέβονται και δεν θέλουν να σεβαστούν τους κανόνες ενός τόσο σημαντικού τομέα όπως το ποδόσφαιρο. Αυτοί οι κανόνες είναι το κλειδί για την προστασία και τη διατήρηση εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτού του είδους η συμπεριφορά με επικεφαλής τον Al-Khelaifi, πρόεδρο της PSG, και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA και πρόεδρο της ECA, θέτει σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στο ίδιο επίπεδο με την ευρωπαϊκή Super League».


Πηγή