Κυριακή , 12 Ιούλιος 2020
Ένα… ελληνικό παλάτι θα φιλοξενήσει το γάμο του Κλούνεϊ

Ένα… ελληνικό παλάτι θα φιλοξενήσει το γάμο του Κλούνεϊ

Η ιστορία με τα γαλανόλευκα χρώματα πίσω από το χλιδάτο ξενοδοχείο της Βενετίας – Δείτε τις φωτογραφίες

Βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο κανάλι της Βενετίας και η θέα που προσφέρει στους επισκέπτες του είναι –απλώς- μαγευτική. Το ίδιο και οι υπηρεσίες και η πολυτέλεια που απολαμβάνουν. Τώρα, το Aman Canal Grande είναι ξενοδοχείο και μάλιστα αυτό που θα φιλοξενήσει τον Τζόρτζ Κλούνεϊ και την Amal Alamuddin.

Οι τελευταίες πληροφορίες από τα ξένα ΜΜΕ αναφέρουν ότι αύριο Σάββατο θα διεξαχθεί εκεί ένα εντυπωσιακό πάρτι κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και το… πρώτο μέρος του γάμου του ζευγαριού. Δηλαδή; Αύριο θα γίνει ο θρησκευτικός και τη Δευτέρα ο πολιτικός (;), καθώς αναφέρεται ότι η δικηγόρος και ο σταρ αποφάσισαν να γίνουν δύο τελετές. Πάντως, στο ξενοδοχείο θα διεξαχθούν η τελετή, η δεξίωση και θα περάσει την πρώτη νύχτα του γάμου του το ζευγάρι. Στο παρελθόν όμως, το ένδοξο κτίριο υπήρξε παλάτι και μάλιστα ελληνικό.

Η ιστορία που «κρύβεται» πίσω από το επτάστερο ξενοδοχείο είναι γραμμένη με γαλανόλευκα χρώματα. Το παλάτι ανήκε σε έναν Έλληνα κόντε από την Κέρκυρα, ονόματι Παπαδόπουλος, γι’ αυτό και το όνομα που έφερε ήταν «Palazzo Papadopoili». Χτίστηκε το 1550 και πέρασε στα χέρια της οικογένειας Παπαδόπουλου το 1864. Συγκεκριμένα στα αδέλφια Άγγελο και Νίκο Παπαδόπουλο, οι οποίοι κατέθεσαν προσφορά και το απέκτησαν.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος παντρεύτηκε μια πλούσια βενετσιάνα, την Μανταλένα Αλντομπραντίνι. Η κυρία καταγόταν από μια από τις πιο γνωστές και πλούσιες οικογένειες της Βενετίας. Το παλάτι στο οποίο στέγασαν τον έρωτα τους ήταν το πρώτο οίκημα στην πόλη που διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, αλλά και ασανσέρ. Σε αυτό έγιναν ορισμένα από τα πλέον χλιδάτα πάρτι.

Ένα χρόνο πριν το «Palazzo Papadopoli» μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και πήρε το όνομα Aman Canal Grande. Ο διάσημος ηθοποιός και η δικηγόρος θα μείνουν στην πεντάστερη σουίτα του ξενοδοχείου, το οποίο διακρίνεται για την πολυτέλεια του. Μάλιστα, σε αυτό υπάρχουν ακόμη πίνακες της οικογένειας Παπαδόπουλου. Η τιμή των δωματίων ξεκινά από τα 1200 ευρώ και φθάνει στα 4.000 ευρώ την ημέρα.

Πάρτε μια γεύση από το πρώην παλάτι που θα φιλοξενήσει το ζεύγος Κλούνεϊ-Alamuddin, αλλά και συγκεκριμένα από τη σουίτα που θα μείνουν -η οποία λέγεται ότι κοστίζει 3.650 ευρώ τη βραδιά- αλλά και από την αίθουσα που θα γίνει η τελετή. Βέβαια, στο ξενοδοχείο θα διαμείνουν και αρκετοί από τους καλεσμένους τους, κάποιοι εκ των οποίων θα φτάσουν με βάρκες. Τη Δευτέρα, οι αξιωματούχοι της πόλης θα κλείσουν μια διάβαση πεζών μπροστά από το παλάτι Cavalli Franchetti του 16ου αιώνα στο Grand Canal προκειμένου να κρατήσουν μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα των επισκεπτών. Θα κλείσει τουλάχιστον για δύο ώρες μέχρι να γίνει το μυστήριο. Παράλληλα, λέγεται ότι οι Αρχές θα κλείσουν και… κανάλια.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Πηγή: newsbeast.gr