Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Eurovision 2022: Η Ανδρομάχη θα εκπροσωπήσει την Κύπρο -Αυτό είναι το τραγούδι της

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision 2022.

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοίνωσε την Τετάρτη, 9 Μαρτίου, ότι η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, από την τραγουδίστρια Ανδρομάχη Δημητροπούλου.

Η Ανδρομάχη Δημητροπούλου θα ερμηνεύσει το τραγούδι «Ela».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της Eurovision για την Κύπρο και την Ανδρομάχη

Μάλιστα, σχετική ανακοίνωση για την Ανδρομάχη και την Κύπρο έκανε και η Eurovision, με μία ανάρτηση στο επίσημο προφίλ του διαγωνισμού τραγουδιού στο Twitter.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Eurovision:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η τραγουδίστρια που είναι στην Panik Records, θα ερμηνεύσει το ”Ela”, ένα τραγούδι που δημιουργήθηκε από μια ομάδα παγκοσμίως διακεκριμένων συνθετών με επικεφαλής τον Alex Papaconstantinou και συμμετέχουν: Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργος Παπαδόπουλος, Robert. Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani.

Η σκηνοθεσία έχει ανατεθεί στους διεθνούς φήμης καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Η Κύπρος στη Eurovision

Η Κύπρος συμμετείχε στη Eurovision για πρώτη φορά το 1981. Στην ελληνική μυθολογία, το νησί είναι η γενέτειρα της αρχαίας θεάς του έρωτα, της Αφροδίτης, κάτι που θα μπορούσε να εξηγήσει την τάση τους για μια παθιασμένη συμμετοχή στη Eurovision.

Από το 2021, η Κύπρος κατέχει το αξιοζήλευτο ρεκόρ για τις περισσότερες φορές που συμμετέχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision χωρίς νίκη. Η καλύτερη συμμετοχή για τη χώρα ήταν το 2018, όταν η Ελένη Φουρέιρα τερμάτισε δεύτερη με το εμβληματικό ”Fuego”».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνέντευξη της Ανδρομάχης Δημητροπούλου στον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Υπενθυμίζεται πως πριν από έναν μήνα, η ανερχόμενη τραγουδίστρια Ανδρομάχη βρέθηκε καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «Τhe 2night Show», όπου μίλησε, πέρα από την καλλιτεχνική της πορεία, και για το revenge porn που της είχε κάνει σύντροφός της σε μικρότερη ηλικία.


Πηγή