Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Formula 1: Ο Μάγκνουσεν επιστρέφει στις πίστες -Υπέγραψε με την Haas

Ο Δανός Κέβιν Μάγκνουσεν υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή επιστροφή στη Formula 1 με την ομάδα της Haas το 2022.

Η κίνηση αυτή ήρθε μετά την απόφαση της ομάδας να «χωρίσει δρόμους» με τον Νικίτα Μαζέπιν πριν από την έναρξη της σεζόν, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και σχέσεων που διατηρούσε ο πατέρας του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχοντας οδηγήσει στη F1 για τη McLaren (2014-15) και τη Renault (2016), ο Μάγκνουσεν έτρεξε για τη Haas από το 2017 μέχρι την αποχώρησή του από το άθλημα στο τέλος της σεζόν του 2020.

Στη συνέχεια, ο Δανός οδηγός μετακόμισε στις ΗΠΑ, παίρνοντας μέρος σε αγώνες σπορ αυτοκινήτων και IndyCar, και επρόκειτο να ενταχθεί στην ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της Peugeot το 2022.

Αλλά ο 29χρονος Μάγκνουσεν έκανε μια απροσδόκητη επιστροφή στη Formula 1 για να συνεργαστεί με τον δεύτερο οδηγό, Μικ Σουμάχερ, για την επόμενη σεζόν μετά την απόφαση της Haas, που όπως ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο, τερμάτισε το συμβόλαιο του Μαζέπιν με άμεση ισχύ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δηλώσεις του Μάγκνουσεν μετά την επιστροφή του στη Formula 1

Ο Δανός «πιλότος» ανέφερε: «Ήμουν προφανώς πολύ έκπληκτος αλλά εξίσου ενθουσιασμένος που έλαβα την κλήση από την Haas F1 Team. Κοιτούσα προς μια διαφορετική κατεύθυνση σχετικά με τις δεσμεύσεις μου για το 2022, αλλά η ευκαιρία να επιστρέψω για να αγωνιστώ στη Formula 1, και με μια ομάδα που γνωρίζω εξαιρετικά καλά, ήταν απλώς πολύ ελκυστική. Πραγματικά πρέπει να πω ευχαριστώ τόσο στην Peugeot όσο και στην Chip Ganassi Racing που με απελευθέρωσαν αμέσως – και οι δύο είναι υπέροχοι οργανισμοί.

«Φυσικά, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Gene Haas και τον Guenther Steiner για την ευκαιρία να ξαναρχίσω την καριέρα μου στη Formula 1 – ξέρω πόσο ανταγωνιστικοί είναι και οι δύο και πόσο πρόθυμοι είναι να επιστρέψουν στους αγώνες κάθε εβδομάδα. Απολαύσαμε μια σταθερή σχέση και η θετική μας σχέση παρέμεινε ακόμα και όταν έφυγα στα τέλη του 2020.

«Έχω ενημερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο για την ανάπτυξη του VF-22 και τις δυνατότητές του. Υπάρχει δουλειά να κάνω, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέρος της Haas. Ανυπομονώ να επιστρέψω πίσω από το τιμόνι ενός μονοθέσιου της Formula 1 στο Μπαχρέιν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Πηγή