Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Έξι προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους μέσα στο 2014

Έξι προσωπικότητες που άφησαν το στίγμα τους μέσα στο 2014

Δείτε ποιοι άνθρωποι ξεχώρισαν, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας

Για κάποιους, το 2014 ήταν μία καλή χρονιά, για άλλους όμως ήταν μία εκπληκτική χρονιά.

Το 2014 ήταν η χρονιά του iPhone με τη μεγάλη οθόνη, της μάχης κατά του Έμπολα, των μεγάλων πολιτικών διαδηλώσεων και των επαναστατικών αποκαλύψεων για την υγεία, αλλά και την τεχνολογία.

Το Business Insider ξεχώρισε 24 προσωπικότητες που σημάδεψαν τη χρονιά που φεύγει. Από αυτές επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τους παρακάτω ανθρώπους:

Ναρέντα Μόντι

Ο Ναρέντα Μόντι, ο νέος πρωθυπουργός της Ινδίας είναι η προσωπικότητα της χρονιάς, ο άνθρωπος που έχει ως στόχο να ανορθώσει την οικονομία της χώρας.

Και σίγουρα βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση αν λάβει κανείς υπ’ όψιν ότι το χρηματιστήριο της Ινδία βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά.

Από το Μάιο που ανέλαβε έχει προχωρήσει σε μεγάλες διορθώσεις στον προϋπολογισμό, έχει κάνει πιο προσβάσιμους τους τραπεζικούς λογαριασμούς για το λαό, προχωρά σε αλλαγές στην αγορά εργασίας, έχει κάνει πιο διάφανη τη δημόσια διοίκηση, ενώ βελτίωσε τις διμερείς σχέσεις της χώρας του με την Κίνα, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ.

Είναι μία πολιτική προσωπικότητα που επαναφέρει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του στη χώρα τους. Είναι πολύ αγαπητός, κέρδισε τις εκλογές του Μαΐου με άνεση και έκτοτε τηρεί τις δεσμεύσεις του.

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ο μεγαλύτερος… ροκ σταρ της πολιτικής.

Τιμ Κουκ

Ο Τιμ Κουκ, ο άνθρωπος που αντικατέστησε το Στηβ Τζομπς στην Apple, οδήγησε την κολοσσιαία τεχνολογική εταιρεία στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας της.

Με την ανακοίνωση του Apple Watch, το λανσάρισμα του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus, καθώς και του Apple Pay, ο Τιμ Κουκ οδήγησε την Apple στην καλύτερη χρονιά της ιστορίας της.

Επίσης, φέτος αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος. Από τότε που ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος, η τιμή της μετοχής έχει υπερδιπλασιαστεί, ενώ οι προβλέψεις λένε ότι η αξία της Apple θα φτάσει κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Elizabeth Holmes

Η Elizabeth Holmes φέρνει την επανάσταση στον τρόπο που γίνονται οι εξετάσεις αίματος. Η νεαρή γυναίκα συνειδητοποίησε ότι ο τρόπος που γίνονται οι εξετάσεις είναι δύσκολος και ακριβός και επινόησε μία μέθοδο να γίνεται σειρά εξετάσεων με μόνο μία σταγόνα αίματος απλοποιώντας τη διαδικασία για τους γιατρούς και μειώνοντας το κόστος για τους επαγγελματίες.

Η ίδια πιστεύει ότι αυτό θα ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κάνουν περισσότερες και συχνότερα εξετάσεις για ασθένειες όπως το HIV.

Kim Kardashian

Η Kim Kardashian έδειξε σε όλους ότι εκτός από καλή επιχειρηματίας είναι και γκουρού της τεχνολογίας. Όχι μόνο αποφάσισε να προσπαθήσει να «σπάσει το Ίντερνετ» με τη φωτογραφία με τα οπίσθιά της, αλλά έφτιαξε και μία εκπληκτική επιχείρηση.

Το δημοφιλέστατο «Kim Kardashian: Hollywood» της αποφέρει 700.000 δολάρια ημερησίως, δηλαδή πάνω από 200 εκατομμύρια για το 2014!

Διαχειρίζεται μόνη της τους λογαριασμούς της σε Twitter και Instagram, ενώ πρόσφατα αποκάλυψε ότι θέλει να αγοράσει την BlackBerry.

Άγκελα Μέρκελ

Η Άγκελα Μέρκελ είναι πέραν πάσης αμφιβολίας η ισχυρότερη γυναίκα του πλανήτη. Κατά την Τρίτη θητεία της στην Καγκελαρία, η Μέρκελ συνεχίζιε να εντυπωσιάζει. Είναι η μακροβιότερη Καγκελάριος της νεώτερης ιστορίας στη Γερμανία και συνεχίζει να είναι εξαιρετικά δημοφιλής.

Οι Γερμανοί θα ήθελαν να κατέβει και για τέταρτη θητεία. Είναι ισχυρή στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό της χώρα και ένας από τους ελάχιστους ηγέτες που μπορεί να υψώσει το ανάστημά της στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Υπερασπίστηκε με επιτυχία τα συμφέροντα της χώρας της κατά την ευρωπαϊκή κρίση χρέους και κατάφερε να κρατήσει την ανεργία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Τίποτα σημαντικό δε γίνεται στην Ευρώπη αν η ίδια δεν πει το «ναι».

Sheik Humarr Khan

Ο δόκτορ Sheik Humarr Khan, γνωστός και ως «εθνικός ήρωας», τέθηκε επικεφαλής της μάχης κατά του Έμπολα στη Σιέρρα Λεόνε. Ήταν καθημερινά στο νοσοκομείο βοηθώντας ασθενείς, παρότι και ο ίδιος είχε εκφράσει το φόβο του για τη ζωή του.

Ανέλαβε πολλές φορές προσωπικά τη νοσηλεία ασθενών από Έμπολα και συμμετείχε ενεργά στην έρευνα για την ανάπτυξη εμβολίου.

Τελικά κόλλησε και ο ίδιος τον ιό και πέθανε λίγες μέρες μετά. Ο ίδιος και όσοι έδωσαν τη μάχη κατά του θανατηφόρου ιού που έχει σκοτώσει πάνω από έξι χιλιάδες ανθρώπους στη Νότια Αφρική έγιναν «το Πρόσωπο της Χρονιάς» για το 2014 από το περιοδικό TIME.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr