Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Givenchy: «Παιχνίδι γρίφων» η επιλογή του διαδόχου της Clare Waight Keller

Givenchy: «Παιχνίδι γρίφων» η επιλογή του διαδόχου της Clare Waight Keller

Σε «παιχνίδι γρίφων» εξελίσσεται η αντικατάσταση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Givenchy, Clare Waight Keller (Κλερ Γουέιτ Κέλερ) η οποία ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας της με τον γαλλικό οίκο μόδας.

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, η οποία έφερε ξανά στο προσκήνιο τον Givenchy, σχεδίασε το νυφικό της Μέγκαν Μαρκλ για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι το 2018 και «επιστράτευσε» την Αριάνε Γκράντε ως πρόσωπο του brand την περασμένη χρονιά, αποχωρεί από τον γαλλικό οίκο στο τέλος της τριετής σύμβασής της.

Η τελευταία της συλλογή για τον Givenchy ήταν για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2020 και παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι τον Μάρτιο.

Οι Waight Keller και Givenchy αποκάλυψαν τη λήξη της συνεργασίας τους την περασμένη Παρασκευή, με τον γαλλικό οίκο να προσθέτει ότι θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες τον νέο καλλιτεχνικό διευθυντή, αναφέρει το ΑΠΕ.

Πιθανοί υποψήφιοι εμφανίζονται ο Matthew Williams, ιδρυτής του streetwear brand 1017 Alyx DSM, ο σχεδιαστής του Paco Rabanne, Julien Dossena, ο διευθυντής σχεδιασμού του Gucci Davide Renne και οι Luke and Lucie Meier του Jil Sander. Σε δημοσίευμα του BoF προστίθενται ως πιθανοί αντικαταστάτες οι Virgil Abloh και Kanye West.

Η ανακοίνωση έγινε σε μία περίοδο δυσκολιών για τον οίκο λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη βιομηχανία της μόδας από την πανδημία του κορονοϊού.

Η προ-εαρινή συλλογή του brand ακυρώθηκε και επίσης δεν θα υπάρξει φθινοπωρινή συλλογή couture. Οι προσπάθειες επικεντρώνονται τώρα σε μια κοινή παρουσίαση ανδρικής και γυναικείας συλλογής στον εκθεσιακό χώρο του οίκου τον Ιούνιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Clare Waight Keller για τη συμβολή της στο τελευταίο κεφάλαιο του Givenchy. Υπό τη δημιουργική της καθοδήγηση και σε συνεργασία με τα ατελιέ και τις ομάδες του, ο οίκος επανασυνδέθηκε με τις ιδρυτικές αξίες του Hubert de Givenchy και την έμφυτη αίσθηση της κομψότητας. Εύχομαι στην Clare τα καλύτερα στις μελλοντικές της προσπάθειες» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Sidney Toledano, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου LVMH, στον οποίο ανήκει ο γαλλικός οίκος μόδας.

Η Waight Keller ήταν η πρώτη γυναίκα στα ηνία του γαλλικού οίκου από τότε που ιδρύθηκε το 1952.

Η Βρετανίδα σχεδιάστρια μόδας, η οποία προτού αναλάβει τον σημαντικό ρόλο στον Givency, ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chloé για έξι χρόνια, δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την επόμενη κίνηση της.

«Μετά από τρία υπέροχα χρόνια, ήρθε η ώρα να κλείσω το κεφάλαιο μου στον Givenchy» έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram. «Αισθάνομαι τιμή που μου δόθηκε η ευκαιρία να αγαπήσω την κληρονομιά του και να του φέρω νέα ζωή […] Περιμένω τώρα να ξεκινήσω το επόμενο επεισόδιο».

Εκτός από την αναχώρηση της Waight Keller, η Givenchy αντιμετωπίζει και άλλα εμπόδια, καθώς έχει επηρεαστεί από τον κοροναϊό. Η προ-εαρινή συλλογή της μάρκας ακυρώθηκε και επίσης δεν θα παράγει συλλογή ραπτικής. Αντ ‘αυτού, θα εστιάσουν τις συνδυασμένες προσπάθειές τους σε μια κοινή παρουσία ανδρών και γυναικών στο εκθεσιακό τους χώρο τον Ιούνιο. Επίσης, επεκτείνουν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι συλλογές τους άνοιξη / καλοκαίρι 2020 και το φθινόπωρο / το χειμώνα το 2020 θα διατηρηθούν στα καταστήματα.


Πηγή