Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Pretty Woman: Η ιστορία πίσω από το σέξι φόρεμα της Τζούλια Ρόμπερτς

Όταν η Βίβιαν Γουόρντ προσεγγίζει τον εκατομμυριούχο Έντουαρντ Λιούις στη λεωφόρο Χόλιγουντ, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην άκρως σέξι σιλουέτα του call girl, στην πολυσυζητημένη ταινία Pretty Woman.

Η Vogue θυμάται το εμβληματικό φόρεμα που βοήθησε την Τζούλια Ρόμπερτς να γίνει διάσημη. Η εμφάνισή της έγινε κινηματογραφικό είδωλο χάρη σε ένα φόρεμα που αποκαλύπτει -σχεδόν- τα πάντα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με ένα crop top και μια μίνι φούστα που συνδέονται με ένα δαχτυλίδι στο στομάχι, το φόρεμα δημιουργήθηκε από την ενδυματολόγο Marilyn Vance, υποψήφια για το βραβείο BAFTA καλύτερου σχεδιασμού κοστουμιών το 1990.

Ο σκηνοθέτης του Pretty Woman, Γκάρι Μάρσαλ, με την Τζούλια Ρόμπερτς
Ο σκηνοθέτης του Pretty Woman, Γκάρι Μάρσαλ, με την Τζούλια Ρόμπερτς / Φωτογραφία: Facebook
Εξώφυλλο βιντεοκασέτας με την ταινία Pretty Woman
Το Pretty Woman ήταν μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία και μία από τις μεγαλύτερες της δεκαετίας του 1990 / Φωτογραφία: Shutterstock

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από μαγιό σε cult φόρεμα

Αφού μελέτησε τη φιγούρα της ηθοποιού, η ενδυματολόγος συνειδητοποίησε ότι η Τζούλια έχει μεν ένα ονειρεμένο σώμα αλλά θα ήθελε να τονιστούν περισσότερο οι γοφοί και η μέση της. Για να βρει έμπνευση και να μεταμορφώσει την ηθοποιό σε ένα πειστικό call girl, η καλλιτέχνιδα κοίταξε τις τάσεις από την παιδική της ηλικία.

Επηρεασμένη από τις δημιουργίες του σχεδιαστή Rudi Gernreich, θυμήθηκε ένα μαγιό με μεταλλικό δαχτυλίδι στο κέντρο, ιδιαίτερα δημοφιλές τη δεκαετία του 1970. Στόχος της Marilyn Vance ήταν να χρησιμοποιήσει τα ρούχα για να σμιλέψει το σώμα της Τζούλια Ρόμπερτς, να την κάνει εξαιρετικά επιθυμητή και να ζωντανέψει έντονα τη Vivian.

Το φόρεμα που επέλεξε η ενδυματολόγος για να αναδείξει το σώμα της Τζούλια Ρόμπερτς θυμίζει μαγιό
Το φόρεμα που επέλεξε η ενδυματολόγος για να αναδείξει το σώμα της Τζούλια Ρόμπερτς θυμίζει μαγιό / Φωτογραφία: Facebook

Το ανοιχτό κόψιμο προς το κέντρο του φορέματος δίνει την ψευδαίσθηση μιας πιο καμπυλωτής σιλουέτας, μετατρέποντάς την σε μια πραγματικά μοιραία γυναίκα. Δημιουργημένο με στενό ελαστικό ύφασμα, το φόρεμα του Pretty Woman αφήνει ελάχιστα στη φαντασία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σχεδιάστρια ολοκλήρωσε την εμφάνιση με ένα ζευγάρι πανάκριβες μπότες βινυλίου που βρήκε σε μια πανκ μπουτίκ του Λονδίνου, οι οποίες μεταφέρθηκαν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ειδικά για την ταινία. Ο σκηνοθέτης Garry Marshall άφησε τη δική του προσωπική πινελιά, αποφασίζοντας την τελευταία στιγμή να δανειστεί τον μπερέ που φορούσε πάντα στα γυρίσματα η Marilyn Vance και τοποθετώντας τον πάνω στην ξανθιά περούκα της Vivian.

Η Τζούλια Ρόμπερτς με το θρυλικό σέξι φόρεμα στο Pretty Woman
Η Τζούλια Ρόμπερτς με το θρυλικό σέξι φόρεμα στο Pretty Woman / Φωτογραφία: Facebook
Ρίτσαρντ Γκιρ και Τζούλια Ρόμπερτς σε σκηνή από την ταινία Pretty Woman
Ρίτσαρντ Γκιρ και Τζούλια Ρόμπερτς σε σκηνή από την ταινία Pretty Woman / Φωτογραφία: Facebook

Τριάντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του Pretty Woman, αυτό το γοητευτικό ρούχο παραμένει cult. Το 2017 η μάρκα Hunza G πούλησε μια εκδοχή 100% εμπνευσμένη από το πρωτότυπο, στο Asos. Φέτος το καλοκαίρι είναι η σειρά των Filles à Papa να αποτίσουν φόρο τιμής στο Pretty Woman με τη δική τους ερμηνεία του φορέματος της Julia Roberts. Το μοντέλο Poppy είναι διαθέσιμο σε μαύρο, neon pink και σε μίνι ή midi έκδοση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δημοσιογράφος Tamron Hall ως Julia Roberts από την ταινία Pretty Woman
Η δημοσιογράφος Tamron Hall ως Julia Roberts από την ταινία «Pretty Woman» κατά τη διάρκεια της αποκριάτικης γιορτής της εκπομπής «Today» του NBC στο Rockefeller Plaza / Φωτογραφία: Charles Sykes/Invision/AP

Πηγή