Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Sandra Oh: Θέλει να υποδύεται ρόλους που είναι απαραίτητοι στην πλοκή μιας ιστορίας

Sandra Oh: Θέλει να υποδύεται ρόλους που είναι απαραίτητοι στην πλοκή μιας ιστορίας

Η Sandra Oh συζητά για την επιτυχημένη καριέρα της σε μια νέα συνέντευξη στο Elle Canada. Η 48χρονη, γεννημένη στον Καναδά από γονείς μετανάστες από τη Νότια Κορέα, ηθοποιός εξηγεί πως είναι τώρα σε ένα στάδιο στην καριέρα της, που μπορεί να λέει «όχι» σε ορισμένους ρόλους.

«Αποφάσισα ότι θα παίζω μόνο χαρακτήρες που είναι απαραίτητοι για την πλοκή, που οδηγούν την αφήγηση και επομένως δεν μπορούν να αφαιρεθούν» αποκαλύπτει, προσθέτοντας ότι πρέπει να φτάνεις σε ένα στάδιο (στην καριέρα σου) που μπορείς να λες «όχι».

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Killing Eve» στη συνέντευξή της αναφέρει: «Ενδιαφέρομαι συγκεκριμένα για ρόλους που εξερευνούν τη φυλή ενός χαρακτήρα».

«Ας πούμε ότι είναι μία σειρά για ένα περιοδικό μόδας και τη μαύρη συντάκτριά του» συνεχίζει. «Δεν μπορείς απλά να γράψεις αυτόν τον χαρακτήρα χωρίς να έχεις το παρασκήνιο, το ποιος είναι» τονίζει.

Η Sandra Oh αναφέρει ακόμη πόσο ενθουσιασμένη είναι που βλέπει νεότερους ηθοποιούς, οι οποίοι «κουβαλούν» την προφορά τους.

«Αν είσαι Αμερικανό-Κορεάτης και από το Λος Άντζελες, έχεις προφορά, αλλά δεν προσπαθούν να αμβλύνουν την προφορά τους, όπως έχω κάνει εγώ» λέει. «Απλώς το μεταφέρουν στον χαρακτήρα, για παράδειγμα, ενός γιατρού. Δεν θέλουμε να έχουμε ένα έγχρωμο άτομο να υποδύεται έναν ρόλο με τον τρόπο που ένα λευκό άτομο θα το έκανε» σημειώνει.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η ηθοποιός μιλά επίσης για την πολυετή καριέρα της και για τα πολλά επιτεύγματά της: «Είναι καλό να ακούω ότι οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι με αυτό που κάνω – ειδικά όταν πρόκειται για καριέρα δεκαετιών».

«Καθώς ωριμάζεις, ψάχνεις για νόημα, ψάχνεις για σύνδεση με τον κόσμο» προσθέτει. «Εργάζεσαι για την εκπλήρωση ενός σκοπού και αν μπορείς να το έχεις αυτό από τη δουλειά σου; Τι ευλογία!» επισημαίνει.


Πηγή