Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Ολοκληρώνεται σταδιακά η μετάβαση 1.500 Τούρκων στρατιωτών στα Κατεχόμενα

Η Άγκυρα κατηγορεί το PKK για τη δολοφονία δύο μελών κυβερνητικού προγράμματος βοήθειας

Η Άγκυρα κατηγόρησε Κούρδους μαχητές ότι σκότωσαν δύο αμάχους, μέλη ενός κυβερνητικού προγράμματος διανομής βοήθειας σε πληγέντες από τον νέο κορονοϊό.

Το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) εξαπέλυσε μια «δόλια επίθεση» σε ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν αρκετά μέλη μιας ομάδας κοινωνικής υποστήριξης, σκοτώνοντας δύο από αυτούς, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Αυτή η αχρεία επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη», συμπλήρωσε το υπουργείο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό.

Ένας εργαζόμενος της δημοτικής αρχής της πόλης Οζάλπ και ένας άμαχος σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλων εναντίον του οχήματος που επέβαιναν κατά τη διέλευσή τους από την πόλη Βαν, ανέφερε το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη.

Ένα ακόμη μέλος του προσωπικού της δημοτικής αρχής νοσηλεύεται τραυματισμένος από την επίθεση.

Οι αξιωματούχοι ήταν μέλη ενός κυβερνητικού προγράμματος βοήθειας, για τη διανομή τροφίμων σε άτομα άνω των 65 ετών και σε όσους δεν έχουν οικονομικά μέσα, εν μέσω της πανδημίας.

«Οι τρομοκράτες του PKK για ακόμη μια φορά έβαλαν στο στόχαστρο τη φιλανθρωπία και την αδελφοσύνη», τόνισε με tweet του ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) που κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση ότι συνδέεται με το PKK, καταδίκασε την τελευταία επίθεση που συνέβη στην ανατολική επαρχία Βαν, στα σύνορα με το Ιράν.

«Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Οζάλπ του Βαν», ανέφερε το κόμμα σε ανακοίνωσή του. «Αυτή η επίθεση, που συμβαίνει εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού όταν χρειαζόμαστε αλληλεγγύη, δεν μπορεί ποτέ να γίνει αποδεκτή», πρόσθεσε το HDP.


Πηγή