Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Σπάνιες πόζες της Μέριλιν Μονρόε να κάνει γιόγκα

Σπάνιες πόζες της Μέριλιν Μονρόε να κάνει γιόγκα

Φωτογραφίες του 1948 από το απόλυτο σύμβολο του σεξ

 

Μούσα, σταρ του σινεμά, μοντέλο ή… γιόγκι; Η Μέριλιν Μονρόε δεν ήταν απλά ένα διεθνές σύμβολο του σεξ, ήταν η γυναίκα που άλλαξε τον τρόπο που σκέφτονταν πολλές γυναίκες της εποχής.

Μεταξύ άλλων, μια από τις αγαπημένες της δραστηριότητες ήταν η γυμναστική και έκανε μέχρι και άρση βαρών για 10 λεπτά κάθε πρωί. Η Μονρόε ήταν επίσης και φανατική της γιόγκα και αναφέρθηκε πρώτη φορά σε αυτό το 1956 κάνοντας λόγο για ένα διαφορετικό είδος άσκησης, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες της να κάνει γιόγκα ακόμη και από το 1948.

Η γιόγκα είναι μια πρακτική χιλιάδων ετών, όμως δεν ήταν ενσωματωμένη στην κουλτούρα των ΗΠΑ μέχρι τη δεκαετία του ’60, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Γιόγκα. Ένα από τα πρώτα στούντιο άνοιξε στο Λος Άντζελες στο τέλος της δεκαετίας του ’40 και η γιόγκα άρχισε να γίνεται δημοφιλής μεταξύ εκείνων που έψαχναν εναλλακτικές πρακτικές. Η Μονρόε ήταν μεταξύ αυτών και ξεκίνησε να ασχολείται με την γιόγκα το 1946, έχοντας προσωπικό δάσκαλο.

Σε μια συνέντευξή της, το 1952, είχε δηλώσει πως δεν θα μπορούσε να κάνει κάποιο είδος γυμναστικής που θα είχε μια μορφή καταπίεσης. Της άρεσε εξάλλου η ελευθερία στο να κάνει πράγματα και να μην καταπιέζεται. Είχε εντάξει την γιόγκα στο καθημερινό της πρόγραμμα, καθώς αποτελούσε μια άσκηση που της ταίριαζε πολύ και την ευχαριστούσε.

Όπως έλεγε, κανείς δεν πρέπει να καταπιέζεται με την άσκηση και πρέπει να διαλέγει ο,τι του αρέσει γιατί η γυμναστική δεν πρέπει να γίνεται αναγκαστικά. Οι φωτογραφίες δείχνουν το διάσημο sex symbol σε διάφορες στάσεις γιόγκα σε μια φωτογράφηση που είχε κάνει για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο προμόταρε σε κάθε ευκαιρία.

Δείτε τις φωτογραφίες…monroe2monroe3monroe4monroe5monroe6monroe7

 

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr