Κυριακή , 18 Σεπτέμβριος 2022
Tσιγγάνα τραγουδίστρια μηνύει την Μπιγιονσέ

Tσιγγάνα τραγουδίστρια μηνύει την Μπιγιονσέ

Την κατηγορεί ότι αντέγραψε ένα τσιγγάνικο τραγούδι στο «Drunk in Love»

Η τραγουδίστρια Μόνικα Γιάχους Μιτσούρα από την Ουγγαρία, τσιγγάνικης καταγωγής, κατέθεσε αγωγή κατά της διάσημης τραγουδίστριας Μπιγιονσέ κατηγορώντας την ότι αντέγραψε ένα λαϊκό τσιγγάνικο τραγούδι στο μουσικό της κομμάτι «Drunk in Love».

Το τραγούδι, που είναι υποψήφιο για τα Grammys, ανοίγει με μια τσιγγάνικη μελωδία που τραγουδιέται a cappella και κατόπιν αρχίζει η να τραγουδά η Μπιγιονσέ και να ακούγεται ο γνωστός ποπ ρυθμός.

Στην καταγγελία της που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η Μιτσούρα, γνωστή περισσότερο ως Μήτσου, αναφέρει ότι η μελωδία στο τραγούδι της Μπιγιονσέ κλάπηκε από ένα δικό της τραγούδι του, που ηχογραφήθηκε το 1995, το «Bajba, Bajba Pelem». Αυτό το παραδοσιακό τσιγγάνικο τραγούδι μιλά για την «απώλεια της ελπίδας, όταν ένα άτομο δεν μπορεί πλέον να εμπιστεύεται κανέναν».

Η Μήτσου λέει ότι τόσο η Μπιγιονσέ όσο και ο σύζυγός της, ράπερ Jay-Z που συνυπογράφουν το τραγούδι «Drunk in Love» δεν ζήτησαν την άδειά της να χρησιμοποιήσουν το τσιγγάνικο ρεφρέν. Στην αγωγή δεν προσδιορίζει ένα σαφές ποσό αποζημίωσης, ενώ το διάσημο ζευγάρι των αμερικανών καλλιτεχνών δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο.

Το άλμπουμ της Μπιγιονσέ όπου περιέχεται το «Drunk in Love» έχει πουλήσει σχεδόν πέντε εκατομμύρια αντίτυπα και είναι υποψήφιο ως το άλμπουμ της χρονιάς στα βραβεία Grammy.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr