Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Κάντε ένα διάλειμμα για τσάι στη δουλειά

Κάντε ένα διάλειμμα για τσάι στη δουλειά

Βελτιώνει τη διάθεση και μας κάνει πιο δημιουργικούς

Αν είστε αφεντικό και θέλετε να βελτιώσετε την απόδοση και τις επιδόσεις των υφισταμένων σας, τότε ίσως θα έπρεπε να δοκιμάσετε να τους προσφέρετε… μερικά διαλείμματα με τσάι.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η διαδικασία της προετοιμασίας και απόλαυσης μιας κούπας τσαγιού, βελτιώνει τη διάθεση και ενισχύει τη δημιουργική επίλυση των προβλημάτων.

«Τα ευρήματα της μελέτης μας φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτό που υποψιαζόμασταν ήδη –ότι δηλαδή, η ‘τελετουργία’ της προετοιμασίας ενός τσαγιού μπορεί να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά προς τη βελτίωση της διάθεσης μας, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε άλλα οφέλη, όπως για παράδειγμα η δημιουργική επίλυση διαφόρων προβλημάτων που ανακύπτουν» ανέφερε στη Daily Mail η επικεφαλής ερευνήτρια Suzanne Einother.

«Υποψιαζόμαστε, ότι αυτή η επίδραση οφείλεται σε ένα συνδυασμό στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της διαδικασίας προετοιμασίας του τσαγιού, της γεύσης και του αρώματος που απολαμβάνουμε όταν το καταναλώνουμε, καθώς επίσης και του μικρού διαλείμματος που προσφέρουμε στον εαυτό μας από άλλες ενασχολήσεις» πρόσθεσε η ίδια.

Η παρουσία καφεΐνης και θεανίνης στο τσάι –αμινοξύ που περιέχεται στο τσάι και έχει συνδεθεί με το αίσθημα χαλάρωσης- μπορεί να αποτελούν το λόγο εμφάνισης αυτών των θετικών αποτελεσμάτων.

Στην έρευνα που διεξήχθη στην Ολλανδία, συμμετείχε μια ομάδα 150 ανθρώπων, 116 εκ των οποίων ήταν γυναίκες.
Τα συμπεράσματα της έρευνας πρόκειται να δημοσιευτούν στην επιθεώρηση Food Quality and Preference.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr