Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024
Η Τζολί έγινε… ιππότης

Η Τζολί έγινε… ιππότης

Την έχρισε η βασίλισσα Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ

Τις πύλες των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ πέρασε σήμερα η Αντζελίνα Τζολί και είδε τη βασίλισσα να την καλωσορίζει σε μια ιδιωτική τελετή που έγινε προς τιμήν της.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός γνώρισε μεγάλη τιμή, καθώς χρίστηκε «ιππότης». Έλαβε έναν τίτλο που είναι αντίστοιχος του «Sir» για τις γυναίκες, αυτόν της Dame και μάλιστα με τον παραδοσιακό τρόπο, με το ξίφος να τοποθετείται στο κεφάλι της . Ο λόγος για τον οποίο τιμήθηκε είναι το έργο της για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας, ιδίως στις εμπόλεμες ζώνες, αλλά και για τις υπηρεσίες της στη βρετανική εξωτερική πολιτική.

Έτσι, η βραβευμένη με Όσκαρ Τζολί δεν είναι πλέον μόνο η πιο ακριβοπληρωμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ, αλλά και μία Dame, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail. Επειδή δεν είναι Βρετανίδα δε θα μπορεί να προσφωνείται με τον τίτλο αυτό, αλλά η Αντζελίνα γίνεται η πρώτη που τον λαμβάνει και μάλιστα, όταν τέτοιου είδους τίτλοι συνηθίζονται να δίνονται σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους ή ακόμα και μετά θάνατον.

Το όνομα της Τζολί ήταν στη λίστα των βραβευθέντων για το 2014 της διπλωματικής υπηρεσίας της Βρετανίας. Μετά τη βράβευση της ακολούθησε δεξίωση στο Μπάκινγχαμ.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr