Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Εκμεταλλευτείτε το νέο iOS 8

Εκμεταλλευτείτε το νέο iOS 8

Συμβουλές και κόλπα για την αξιοποίηση του νέου λογισμικού

Τον προηγούμενο μήνα κυκλοφόρησε η νεότερη έκδοση του λογισμικού της Apple για φορητές συσκευές.

Παρόλο που οι αλλαγές που κομίζει το iOS 8 δεν είναι αναρίθμητες, υπάρχουν ορισμένα, ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί να φανούν χρήσιμα, παρόλο που ίσως κάποιον να μην τα εντοπίσει εύκολα.

Δείτε ορισμένα κόλπα και συμβουλές για το νέο iOS 8…

Κρύψτε φωτογραφίες

Εάν έχετε τραβήξει φωτογραφίες που δεν θέλετε να εμφανίζονται, μπορείτε κρατώντας πατημένη την επίμαχη εικόνα στην εφαρμογή Φωτογραφίες, να κλικάρετε την επιλογή «Απόκρυψη». Οι εικόνες θα σταλούν σε ένα φάκελο όπου και θα βρίσκονται για 30 μέρες πριν διαγραφούν αυτόματα.

Χρησιμοποιήστε το χρονόμετρο για λήψη φωτογραφιών

Η εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής στο iOS 8 έχει πλέον χρονόμετρο που μπορείτε να ρυθμίσετε στα 3 ή 10 δευτ. κλικάροντας το εικονίδιο του ρολογιού.

Χρησιμοποιήστε widgets

Η Apple επιτρέπει πλέον σε επιλεγμένες εφαρμογές να εμφανίζουν ενημερώσεις στην κυλιόμενη μπάρα γνωστοποιήσεων. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, κατεβάστε την μπάρα γνωστοποιήσεων, επιλέξτε «Σήμερα», κατεβείτε κάτω και επιλέξτε «Επεξεργασία». Εκεί μπορείτε να επιλέξτε ποιες εφαρμογές θα εμφανίζουν ενημερώσεις.

Δημιουργήστε μια «Ταυτότητα Υγείας»

Χρησιμοποιώντας τη νέα εφαρμογή Υγεία, μπορείτε να επιλέξτε το «Ιατρικό ID», όπου θα συμπληρώσετε πληροφορίες για την υγείας σας. Έτσι σε περίπτωση που κάτι συμβεί, μπορεί οποιοσδήποτε να αποκτήσει πρόσβαση στις κρίσιμες αυτές πληροφορίες, ακόμη και αν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο. Εκτός από την κλήση έκτακτης ανάγκης, πλέον δίνεται πρόσβαση και στο συγκεκριμένο αρχείο.

Βρείτε ποιες εφαρμογές εξαντλούν την μπαταρία σας

Επιλέγοντας Ρυθμίσεις – Γενικά – Χρήση – Χρήση μπαταρίας, μπορείτε να δείτε μια λίστα με τις εφαρμογές που κάνουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας.

Κάντε ασπρόμαυρη την οθόνη

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε μπαταρία, μπορείτε να κάνετε ασπρόμαυρη την οθόνη, πηγαίνοντας στο Ρυθμίσεις – Γενικά – Προσβασιμότητα. Εκεί ενεργοποιείτε το «Κλίμακα του Γκρι»

Χρησιμοποιήστε εφαρμογές που αξιοποιούν το Touch ID

Εφαρμογές όπως τα Evernote, iPassword και Amazon μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον αισθητήρα Touch ID που υπάρχει στο iPhone 5s και τα νεότερα iPhone 6 ώστε να αποκτούμε πρόσβαση με το δακτυλικό μας αποτύπωμα αντί για κωδικούς. Ενεργοποιείται από τις ρυθμίσεις κάθε εφαρμογής ξεχωριστά.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr