Κυριακή , 10 Δεκέμβριος 2023

Έλληνας αξιωματικός στην Αλβανία για τη δολοφονία Κατσίφα

Έλληνας αξιωματικός της Αστυνομίας μεταβαίνει σήμερα στην Αλβανία, προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες για την υπόθεση της ένοπλης συμπλοκής κατά την οποία σκοτώθηκε ο ομογενής Κωνσταντίνος Κατσίφας, 35 ετών, την ημέρα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στις Βουλιαράτες του νομού Αργυροκάστρου.

Η παρουσία του Έλληνα αξιωματικού συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Την Πέμπτη, ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα έλαβε κλήση από την Εισαγγελία Τιράνων ώστε να ενημερωθεί, από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με το θάνατο του παιδιού του.

Επιπλέον, ο κ. Κατσίφας αναμένεται να υποβάλλει σήμερα το μεσημέρι ο ίδιος εγγράφως το αίτημα του για την παράδοση της σορού του γιου του προκειμένου να προχωρήσουν στην ταφή του.

Το πρωί της Πέμπτης, ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευθύμης Ναυρίδης προσήλθε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με σκοπό να ενημερώσει τον προϊστάμενο για τις νομικές ενέργειες που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Η υπόθεση έχει μπει στο «μικροσκόπιο» εισαγγελέα της Αθήνας μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί στα Ιωάννινα για το θάνατο του 35χρονου με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα αλλά και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να ενέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία περιλαμβάνονται οι καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του Κ. Κατσίφα, η φωτοτυπία της ταυτότητας του από την οποία προκύπτει η ελληνική υπηκοότητά του και η κατάθεση ενός αστυνομικού.

localStorage.clear();


Πηγή