Δευτέρα , 27 Ιούνιος 2022

Έντονες αντιδράσεις για τον βανδαλισμό στο ΑΠΘ -Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για συνεχή παρουσία ΜΑΤ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εικόνες βανδαλισμού που προκάλεσαν άγνωστοι τα ξημερώματα του Σαββάτου, στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων βαριοπούλες, σφυριά ακόμα και πυροσβεστήρες.

Σύμφωνα με πληροφορείς του iefimerida, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, είχε ζητήσει από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα, να μην είναι μέσα στο χώρο Αστυνομικοί καθώς είχε οργανωθεί πάρτι στο οποίο όπως αναφέρουν οι ιδές πήγες ενημέρωσης συμμετείχαν περίπου 600 -700 άτομα.

Ο λόγος που το είχε ζητήσει αυτό ήταν προκειμένου να μην δημιουργούν προβλήματα. Ωστόσο ακόμα και μετά τις μεγάλες καταστροφές στη δημόσια περιουσία, ζήτησε και πάλι να μην παρέμβουν οι αστυνομικοί έτσι ώστε να μην σημειωθεί κάποιος τραυματισμός, λόγω του μεγάλου αριθμού των συγκεντρωμένων.

Την ίδια ώρα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο iefimerida, πως πρόθεση του υπουργού προστασίας του πολίτη, Τάκη Θεοδωρικακου, είναι να βρίσκεται συνεχώς διμοιρία των ΜΑΤ κατά την διάρκεια των εργασιών στο χώρο της βιβλιοθήκης.


Πηγή