Παρασκευή , 31 Μάρτιος 2023

Έρευνα «καίει» τον πρώην Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ’ -Γνώριζε για παιδεραστές ιερείς όταν ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου | ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ γνώριζε για τη δράση ιερέων που κακοποιούσαν παιδιά όσο ήταν αρχιεπίσκοπος Μονάχου, σύμφωνα με διερεύνηση της αρχιεπισκοπής.

Η έρευνα κατέληξε σε συμπεράσματα την Πέμπτη, και απορρίπτει τις αρνήσεις του Πάπα Βενέδικτου, αναφέροντας πως ο ίδιος γνώριζε για κληρικούς που κακοποιούσαν παιδιά όσο εκείνος ήταν καρδινάλιος στο Μόναχο από το 1977 μέχρι το 1981.

«Είχε ενημερωθεί για τα γεγονότα» είπε ο δικηγόρος Μάρτιν Πους στο Μόναχο σε συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε τα ευρήματα της διερεύνησης.

Τέσσερις περιπτώσεις παράβασης «βρίσκει» η έρευνα

«Θεωρούμε πως μπορεί να κατηγορηθεί για παράβαση σε τέσσερις περιπτώσεις» είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε πως «οι δύο από αυτές αφορούν περιπτώσεις κακοποίησης που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας του και τιμωρήθηκαν από το Κράτος. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες παρέμειναν ενεργοί στους ρόλους τους στον Κλήρο».

Ο Βενέδικτος εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες. «Κατά τη θητεία του, υπήρξαν υποθέσεις κακοποίησης» είπε ο δικηγόρος Πους. «Σε αυτές τις περιπτώσεις», συνέχισε, «οι κληρικοί συνέχισαν να εργάζονται χωρίς κυρώσεις. Η εκκλησία δεν έκανε τίποτε».

«Ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε για συγκεκριμένα γεγονότα, αλλά θεωρούμε ότι αυτό δεν ισχύει, σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε», κατέληξε ο Πους.


Πηγή