Κυριακή , 29 Ιανουάριος 2023

Έφηβη έκοψε τα έξοδα σίτισης της οικογένειάς της κατά 6.200 λίρες τον χρόνο

Μια έφηβη από την Αγγλία ανέλαβε τη διατροφή της οικογένειάς της από τότε που η μητέρα της διαπιστώθηκε ότι είναι άρρωστη, απόφαση που λειτούργησε απολύτως θετικά τόσο για την ίδια όσο και για τα υπόλοιπα μέλη, καθώς με τον τρόπο που ψωνίζει και μαγειρεύει, κατάφερε να μειώσει τα έξοδα σίτισης κατά 6.200 λίρες τον χρόνο, ποσό που μόνο πενιχρό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η Λόρεν Μάντι ανέλαβε να μαγειρεύει από τα 15 της, όταν ο άνθρωπος που την έφερε στον κόσμο διαγνώστηκε με μια σοβαρή ασθένεια στο αίμα. Πλέον, στα 19 της, έχει γίνει ο απόλυτος άρχοντας του νοικοκυριού στην οικογένεια, καθώς εκτός από το να φέρνει τα φαγητά στην τελική τους μορφή, έχει αναλάβει και να ψωνίζει τις πρώτες ύλες.

Ο τρόπος που έχει βρει να τρέφει μητέρα, πατέρα και τα πέντε παιδιά τους, είναι με το να αγοράζει τα προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες, προκειμένου σε βάθος χρόνου αυτά να αποδεικνύονται πιο φθηνά. Από σακούλες ρύζι 20 λίτρων, μέχρι και κρέας σε μεγάλες ποσότητες. Της το επιτρέπει, άλλωστε, ο αριθμός των μελών της οικογένειάς της. Επίσης, χρησιμοποιεί αρκετά και το διαδίκτυο… Έτσι μείωσε τα εβδομαδιαία έξοδα της οικογένειας για φαγητό από τις 200 στις 80 λίρες.

frelkyn5t5 frelkyn5t6

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχει καταφέρει να μειώσει τις τιμές, δεν έχει κάνει κάτι ανάλογο στην ποιότητα των φαγητών που ετοιμάζει. Μάλιστα, φροντίζει να έχει μια μεγάλη ποικιλία, την οποία μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους στη σελίδα που έχει δημιουργήσει στο Facebook με όνομα «Feed your family for about £20 a week».

Ευτυχώς για τη μητέρα της Λόρεν, η κατάσταση της υγείας της έχει καλυτερεύσει αισθητά, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται πλέον η σκληρή οικονομία. Όμως, εκείνη δεν φεύγει από τον χώρο που έχει κάνει το δικό της… θαύμα, συνεχίζοντας να ψωνίζει και να μαγειρεύει για την οικογένειά της, προκειμένου να κρατήσει χαμηλά το κόστος…

«Εάν πας να ψωνίσεις χωρίς να έχεις αποφασίσει τι ακριβώς θες, είναι δεδομένο ότι θα ξοδέψεις περισσότερα χρήματα από αυτά που υπολόγιζες. Το να ψωνίζεις online είναι επίσης σπουδαίο εργαλείο, καθώς ξέρεις ακριβώς πόσα πρέπει να δαπανήσεις και πόσα πράγματα έχεις ακριβώς στο καλάθι σου», είπε η Λόρεν στην Dailymail.

frelkyn5t1 frelkyn5t4 frelkyn5t3

localStorage.clear();


Πηγή