Σάββατο , 30 Σεπτέμβριος 2023

Ανδρουλάκης από Δελφούς: «Ζητάμε ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό»

«Να μη χαθεί η ευκαιρία των 72 δισ. ευρώ κοινοτικών πόρων για το κοινωνικό κράτος, την ενεργειακή ασφάλεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε την ανάγκη να μην χαθεί η ευκαιρία που δημιουργούν για την προοπτική της Ελλάδας τα 72 δισ. ευρώ κοινοτικών πόρων, από το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ. Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε οι συγκεκριμένοι πόροι να διατεθούν με σαφή στόχευση στο κοινωνικό κράτος, την ενεργειακή ασφάλεια, την υγεία, την παιδεία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αν ήμουν πρωθυπουργός, θα διοχέτευα ένα μεγάλο κομμάτι των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ενεργειακού δικτύου και το μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Θα έδινα προτεραιότητα στην υγεία, στην παιδεία. Σημαντικούς πόρους και στην ψηφιακή σύγκλιση όχι όμως με τιμές πολλαπλάσιες από αυτές άλλων κρατών».

ΚΙΝΑΛ: Όλα τα νέα ονόματα που παίζουν στα ψηφοδέλτια -Οι εκπλήξεις, οι νέοι και οι «παλιοί»

Ανδρουλάκης: Καταδικάζω απερίφραστα τις θηριωδίες στην Ουκρανία -Οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη Χάγη

Ανδρουλάκης: Θα επιμείνω στην προοδευτική αξιακή αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μίλησε εφ όλης της ύλης με τον δημοσιογράφο του Bloomberg, Νίκο Χρυσολωρά, όπου αναφερόμενος στη τρέχουσα πολιτική συζήτηση άφησε και πάλι αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα. «Δεν ενδιαφέρει τον ελληνικό λαό αν κάποιος πολιτικός αρχηγός ζητά κάθε μέρα εκλογές, αλλά αν του προτείνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα της ενεργειακής κρίσης, της πανδημίας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Θα επιμείνω στην προοδευτική αξιακή αντιπολίτευση», υπογράμμισε.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ως εξής: «Ο κ. Μητσοτάκης έκανε 43 δισεκατομμύρια ευρώ δημοσιονομική επέκταση τον καιρό της πανδημίας. Και 60 δισ. να έδινε, ο κ. Τσίπρας θα έλεγε δώσε παραπάνω. Γιατί αυτό είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ο Τσίπρας. Εγώ και η παράταξη μου δεν πολιτευόμαστε με αυτούς τους όρους. Πρέπει να δίνουμε αυτά που πρέπει, σε αυτούς που πρέπει για να πιάνουν τόπο».

Υποστήριξε ότι, η Σοσιαλδημοκρατία επανακάμπτει πολιτικά σε ευρωπαϊκές χώρες, γιατί «εκατομμύρια πολίτες είδαν την αξία των ιδεολογικών μας εργαλείων».

Η απάντηση Ανδρουλάκη για τις συνεργασίες και το «ταγκό» Μητσοτάκη-Τσίπρα

Σχετικά με το ζήτημα των συνεργασιών κ. Ανδρουλάκης ανέφερε: «Απέναντι στο ταγκό Μητσοτάκη-Τσίπρα, ερχόμαστε την 1η Κυριακή ζητώντας ισχυρή εντολή για κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό, που θα αλλάξει την προοπτική του τόπου».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, άσκησε παράλληλα έντονη κριτική στη κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι δεν έχει «καύσιμα» για να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές ανισότητες που αύξησε η ενεργειακή κρίση και το ράλι των ανατιμήσεων.

«Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι είναι η κυβέρνηση των αρίστων. Ρύθμισε την αγορά ενέργειας; Έκανε πολιτική απανθρακοποίησης; Απολιγνιτοποίηση κάνει η Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα που εν μέσω ενεργειακής κρίσης αύξησε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το φυσικό αέριο κατά 25%. Θα μου πείτε κάποιοι: Μα ήξερε ο κ. Μητσοτάκης ότι θα έχουμε πόλεμο στην Ουκρανία; Έπρεπε ένας πρωθυπουργός που κοιτά στο μέλλον και βλέπει τους γεωπολιτικούς συσχετισμούς, να γνωρίζει αυτό που ήξεραν και οι Ευρωπαίοι και δεν αύξησαν το μίγμα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», τόνισε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα της κοινωνικής κατοικίας, που θα μπορεί να προσφέρει φτηνή στέγη σε νέα ζευγάρια και οικονομικά ευάλωτους πολίτες και το οποίο συζήτησε διεξοδικά με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, που το εφαρμόζει.

Υποσημείωσε, μάλιστα, το «όψιμο ενδιαφέρον της κυβέρνησης» για το εν λόγω πρόγραμμα: «Η αλαζονεία μερικές φορές περιφρονεί τα πραγματικά προβλήματα. Ξέρετε πόσα σπίτια έχει εντάξει η Ελλάδα στο Ταμείο Ανάκαμψης; 100 παρακαλώ!», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.


Πηγή