Παρασκευή , 9 Δεκέμβριος 2022

Απίστευτο περιστατικό στην Πάτρα: Ξέχασαν να εμβολιάσουν ηλικιωμένο στο Ασυλο Ανιάτων και κόλλησε κορωνοϊό

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Άσυλο Ανιάτων Πάτρας.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του thebest, ένας ηλικιωμένος άνδρας έμεινε ανεμβολίαστος, παρά το γεγονός ότι οι συγγενείς του είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για τον εμβολιασμό του από τον περασμένο Μάιο.

Ο 85χρονος άντρας τελικά κόλλησε κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Σημειώνεται ότι ο ηλικιωμένος πάσχει από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και είναι σχεδόν κατάκοιτος με αποτέλεσμα να εκφράζεται αγωνία από το οικογενειακό του περιβάλλον σε σχέση με την εξέλιξη της υγείας του.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν στο thebest.gr η οικογένεια του 85χρονου τροφίμου είχε δώσει την έγκρισή της για τον εμβολιασμό του με την α΄και β’ δόση, από τον περασμένο Μάιο (στις 17 του μήνα), στέλνοντας σχετικό email με την συναίνεση για το εμβολιασμό, όπως είχε ζητηθεί. Οκτώ μήνες μετά (την 1η Ιανουαρίου 2022) και ενώ η οικογένεια του 85χρονου θεωρούσε ότι ο τρόφιμος είχε εμβολιαστεί, έστειλαν νέο email με τη συναίνεσή τους για τον εμβολιασμό του με την τρίτη δόση ενόψει και της επίσκεψης του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο ίδρυμα.

Έκπληκτοι τότε οι συγγενείς ανακάλυψαν ότι ο ηλικιωμένος τρόφιμος δεν είχε καν εμβολιαστεί με την α΄και τη β΄δόση.

Η απάντηση που έλαβαν από τη γραμματεία του Ιδρύματος ήταν ότι η ευθύνη της 8μηνης καθυστέρησης του εμβολιασμού του ανήκει στον ΕΟΔΥ.

Ξέχασαν να διαβάσουν το μέιλ!

Ωστόσο μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας, ο διευθυντής του Ιδρύματος Άσυλο Ανιάτων Πατρών Άρης Γκατζόγιας και η πρόεδρος του φιλανθρωπικού σωματείου Γωγώ Καραλή απάντησαν στο thebest για την υπόθεση.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται: «Μετά από διερεύνηση που έγινε εξ’ αφορμής δημοσιεύματος της ιστοσελίδας “THE BEST”, διαπιστώσαμε ότι το Ίδρυμα από παραδρομή δεν είχε διαβάσει e-mail που είχε σταλεί από οικογένεια περιθαλπόμενού μας στις 17 Μαΐου 2021 με την οποία μας ζητούσαν να συμπεριληφθεί στην λίστα προς εμβολιασμό.
Λάβαμε γνώση από την οικογένεια για την παραδρομή μας αυτή στα τέλη Δεκεμβρίου και αμέσως συμπεριλάβαμε τον εν λόγω περιθαλπόμενο στην λίστα εικοτεσσάρων συνολικά εξ’ αυτών, που στείλαμε στον ΕΟΔΥ στις 3 Ιανουαρίου του 2022 για το εμβολιασμό που επρόκειτο να γίνει εντός του μηνός και οποίος αναβλήθηκε επειδή στο μεταξύ εμφανίστηκαν σποραδικά κρούσματα σε εργαζόμενους και περιθαλπόμενους.
Για το Φιλανθρωπικό Σωματείο
Η Πρόεδρος
Γωγώ Καραλή».

Πάτρα: Πάνω από 20 κρούσματα κορωνοϊού στο Άσυλο Ανιάτων

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι στο «Άσυλο Ανιάτων» στην Πάτρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες πάνω από είκοσι κρούσματα σε τροφίμους, με περίπου δέκα εξ αυτών να νοσηλεύονται.


Πηγή