Σάββατο , 13 Απρίλιος 2024

Ασημακοπούλου και Βόζεμπεργκ στην Ευρωβουλή: Η «εμμονική» Αριστερά θέλει να επηρεάσει τις εκλογές στην Ελλάδα

Σκληρή απάντηση στις επιθέσεις κατά της Ελλάδας για τις υποκλοπές και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα από το S&D, έδωσαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Ελίζα Βόζενμπεργκ.

Παρεμβαίνοντας στην συζήτηση βάσει του άρθρου 162 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα: «Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: σκάνδαλο υποκλοπών και ελευθερία των μέσων ενημέρωσης», πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τόνισε πως «Η Ελλάδα είναι δημοκρατία και οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες θα αποφασίσουν ποιoς θα την κυβερνήσει».

«Το πραγματικό ερώτημα είναι γιατί το S&D επιμένει να συζητήσουμε ξανά τις υποκλοπές σε αυτή εδώ την αίθουσα μετά από παραιτήσεις, μια εξετστική επιτροπή στο ελληνικό κοινοβούλιο, μια αποστολή της PEGA, όταν η Ελλάδα έχει τον αυστηρότερο νόμο σε όλη την Ευρώπη για την απαγόρευση του κακόβουλου λογισμικού καιόταν εκκρεμεί το ζήτημα στην ελληνική δικαιοσύνη;» διερωτήθηκε η κα Ασημακοπούλου. Πρόσθεσε επίσης: «Γιατί συζητούμε για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, όταν ο Δείκτης Δημοκρατίας του Economist Intelligence Unit δείχνει μια από τις υψηλότερες αυξήσεις στην κατάσταση στην Ελλάδα; Γιατί η Ελλάδα συστηματικά συκοφαντείται σε αυτό το Σώμα από μια αλα καρτ κεντροαριστερή πλειοψηφία που διαδίδει ψέματα για δήθεν επαναπροωθήσεις και νεκρά παιδάκια; Και γιατί το προσχέδιο της έκθεση PEGA βασίζεται σε ατεκμηρίωτα δημοσιεύματα του ελληνικού αντιπολιτευόμενου Τύπου;».

«Μήπως γιατί οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα δείχνουν ξεκάθαρο προβάδισμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις επικείμενες εκλογές; Ναι, η απάντηση είναι τόσο απλή, όσο και η αλήθεια. Βρισκόμαστε εδώ επειδή το S&D και η Αριστερά επιθυμούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ελλάδα»

Βόζενμπεργκ: «Εμμονική και σκόπιμη η στοχοποίηση της Ελλάδας στο εξωτερικό από την αντιπολίτευση»

Από την πλευρά της η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, με μία εφ΄ όλης της ύλης παρέμβαση εξ ονόματος του ΕΛΚ επεσήμανε ότι κάποιοι επιδιώκουν συντονισμένα με fake news και προπαγάνδα να πλήξουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Στη σχετική συζήτηση για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του τύπου στην Ελλάδα, που προκλήθηκε ύστερα από αίτημα των Σοσιαλιστών, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής υπογράμμισε ότι συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες εμμονικά στοχοποιούν τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα.

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς τους, η κυρία Βόζεμπεργκ αναφέρθηκε στο ενισχυμένο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει πλέον στη χώρα με νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την απαγόρευση κατοχής, εμπορίας και χρήσης κακόβουλου λογισμικού.

Η κυρία Βόζεμπεργκ στην παρέμβασή της τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα ανέβηκε εννέα θέσεις στον δείκτη δημοκρατίας του Economist το 2022 και 16 θέσεις στον παγκόσμιο Δείκτη Αντίληψης της Διαφθοράς σε σχέση με το 2018. Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι η αντιπολίτευση στηρίζεται στη ΜΚΟ Reporters Without Borders που χωρίς κριτήρια και επιστημονική βάση κατατάσσει την Ελλάδα κάτω το Τσαντ και την Μογγολία, περιφρονώντας την Έκθεση για την ελευθερία της έκφρασης της Media Pluralism Μonitor, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αξιολογεί την Ελλάδα πάνω από χώρες με μακρά παράδοση στον τομέα αυτό.


Πηγή