Παρασκευή , 12 Αύγουστος 2022

Αστυνομικός της Θεσσαλονίκης στο iefimerida.gr: Στα επεισόδια στο ΑΠΘ μας πετούσαν μάρμαρα και μολότοφ

Στα επεισόδια που έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο αντιπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ στη συμπρωτεύουσα, Αλέξανδρος Καλευράς.

Όπως εξήγησε στο iefimerida.gr ο αστυνομικός οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μανία κατά των αστυνομικών. «Δεχτήκαμε απρόκλητες επιθέσεις από μειοψηφία που δεν γνωρίζουμε αν είναι φοιτητές. Αντέδρασαν στη διάλυση της βιβλιοθήκης, μας έριξαν μολότοφ, φωτοβολίδες, πυρσούς, μάρμαρα και πέτρες και λόγω επαγγελματισμού των συναδέλφων δεν είχαμε τραυματίες πολίτες», ανέφερε αρχικά σχετικά με τις επιθέσεις.

Νέος κύκλος επεισοδίων στο ΑΠΘ -Συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομίας [εικόνες]

«Δεν είχαμε άσκοπη χρήση βίας. Ρίξαμε χημικά για να μην έρθουν σε επαφή και να αποφευχθούν οι συγκρούσεις. Το πρώτο μέλημα είναι να μην τραυματιστεί κανείς», συνέχισε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις επιθέσεις τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες επικρατεί μεγάλη ένταση στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ιδιαίτερα στο ΑΠΘ. Μάλιστα χθες σε συγκρούσεις φοιτητών με τους άνδρες των ΜΑΤ τραυματίστηκε ένας φοιτητής στο κεφάλι, ενώ ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Αποκορύφωμα της έντασης ήταν τα χθεσινοβραδινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πετροπόλεμο και χημικά στα οποία συνελήφθησαν τρια άτομα.


Πηγή