Τετάρτη , 6 Δεκέμβριος 2023

Αυγενάκης: Τα προγράμματα διάσωσης τελειώνουν, όχι όμως κι ο πόνος

«Τα προγράμματα διάσωσης τελειώνουν, όχι όμως κι ο πόνος. Κι αυτό γιατί δεν βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια, όπως βγήκαν άλλες χώρες», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γραμματέας Π.Ε. της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

«Τα προγράμματα διάσωσης τελειώνουν, όχι όμως κι ο πόνος. Κι αυτό γιατί δεν βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια, όπως βγήκαν άλλες χώρες. Και δεν βγαίνει από τα μνημόνια διότι υπάρχουν προψηφισμένα μέτρα, μειώσεις συντάξεων, αφορολόγητου, ένας αυστηρός μηχανισμός εποπτείας που θα μας συνοδεύει για πολλά χρόνια ακόμα, αλλά και δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% τα οποία δυσκολεύουν πάρα πολύ τις δυνατότητες δημοσιονομικών ελιγμών της χώρας μας.

Για ποια έξοδο, λοιπόν, από τα μνημόνια συζητάμε; Tι ακριβώς γιορτάζουμε; Την οπισθοχώρηση της χώρας τα 3 τελευταία χρόνια; Ότι η κυβέρνηση μας “φόρτωσε” ένα τρίτο και τέταρτο μνημόνιο; Ότι χρεωθήκαμε άλλα 200 δισ. από την αφέλεια Τσίπρα; Το ιστορικό δημοψήφισμα και τη μεγαλύτερη εξαπάτηση του ελληνικού λαού;

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει σήμερα είναι η ολοκλήρωση ενός κύκλου, αυτού της χειρότερης κυβέρνησης όλων των εποχών! Σήμερα, μετά από αυτό το επικοινωνιακό πανηγύρι, ξεκινά και επίσημα η πραγματική και πολύ καθαρή έξοδος αυτής της ανήθικης κυβέρνησης. Και αυτή θα είναι μη αναστρέψιμη!»

localStorage.clear();


Πηγή