Σάββατο , 3 Ιούνιος 2023

Αυτοψία Γεωργιάδη στη Βαρβάκειο για τον μπακαλιάρο -«Όποιος ψωνίσει από εδώ, γλιτώνει λεφτά»

Επίσκεψη στη Βαρβάκειο-Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για την τιμή του μπακαλιάρου και το «Καλάθι της Σαρακοστής».

Κατά την επίσκεψή του, ο Αδ. Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Σωματείου Ιχθυοπωλών Αθηνών της Βαρβακείου, Βασίλη Σίμο, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στους πάγκους και να συνομιλήσει με εμπόρους και καταναλωτές, προκειμένου να διαμορφώσει ασφαλή εικόνα για το πού κυμαίνονται οι τιμές στον μπακαλιάρο αλλά και στα υπόλοιπα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι της Σαρακοστής».

Στη Βαρβάκειο ο Άδωνις Γεωργιάδης / EUROKINISSI
Στη Βαρβάκειο ο Άδωνις Γεωργιάδης / EUROKINISSI
Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στη Βαρβάκειο / EUROKINISSI
Επίσκεψη Άδωνι Γεωργιάδη στη Βαρβάκειο / EUROKINISSI

Γεωργιάδης: Γλιτώνει λεφτά όποιος ψωνίσει στη Βαρβάκειο, 1 ευρώ κάτω από πέρυσι οι τιμές

Σε δηλώσεις του, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε:

«Ήρθαμε σήμερα εδώ στη Βαρβάκειο για να δείτε με τα μάτια σας ότι κατόπιν της συμφωνίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την Κεντρική Βαρβάκειο Ιχθυαγορά Αθηνών μπορείτε να αγοράσετε για το παραδοσιακό τραπέζι της 25ης Μαρτίου δύο διαφορετικές ποικιλίες μπακαλιάρου, όχι του παστού, το τονίζω, αλλά του ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου. Την ποιότητα Pollock στα 4,98 ευρώ και την ποιότητα Cod στα 7,98 ευρώ.

Η συνεργασία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με την Κεντρική Βαρβάκειο Ιχθυαγορά, πέραν του χαρακτήρα να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο που έρχεται και ψωνίζει από εδώ -και είναι πολλές χιλιάδες και τους ευχαριστούμε-, έχει και το χαρακτήρα να στείλει σε όλη την ελληνική αγορά και σε όλη την επικράτεια ένα εύρος τιμής, όταν ξέρεις ότι στη Βαρβάκειο το βρίσκεις 5 ευρώ. Ο άνθρωπος που πιέζεται οικονομικά και το κριτήριό του είναι η τιμή, θα πάρει από εδώ 1 ευρώ κάτω από πέρυσι και, άρα, γλιτώνει λεφτά».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σίμος τόνισε:

«Αν θέλει κάποιος για να τηρήσει το έθιμο της 25ης Μαρτίου μια οικονομική και πολύ καλή επιλογή μπακαλιάρου, μπορεί να τα επιλέξει. Έχουμε για όλα τα βαλάντια. Και την Καθαρά Δευτέρα ο κόσμος τίμησε την αγορά, γιατί το Καλάθι λειτούργησε. Ήταν οι πιο οικονομικές λύσεις που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή και ευχαριστούμε τον υπουργό που μας στήριξε και ήταν άμεση η αντίδρασή του».


Πηγή