Βαρβιτσιώτης: «Να διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο σχέσεων με τη Βρετανία και στη μετά-Brexit εποχή» | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου και οι τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας στη μετά – Brexit εποχή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της «παραγωγικής συνάντησης», μέσω τηλεδιάσκεψης, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την υφυπουργό Πολιτισμού, ΜΜΕ και Ψηφιακής Πολιτικής της Βρετανίας, Τζούλια Λόπεζ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού, στο επίκεντρο των συνομιλιών τέθηκαν ζητήματα παροχής διευκολύνσεων, τόσο προς τους Βρετανούς πολίτες που διαμένουν, επισκέπτονται και δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, όσο και στους Έλληνες πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω της βελτίωσης του υφιστάμενου πλαισίου θεωρήσεων εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, σύμφωνα και με την αρχή της αμοιβαιότητας. Επισημαίνεται πως συζητήθηκε το θέμα της διευκόλυνσης εισόδου των «πνευματικών δημιουργών» εκ του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ των οποίων συγγραφείς, λογοτέχνες, σκηνοθέτες, ζωγράφους, γλύπτες, ηθοποιούς, μουσικούς, τραγουδιστές, χορογράφους και σκηνογράφους. Επίσης, τονίζεται ότι συζητήθηκαν θέματα εκπαιδευτικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας- Ηνωμένου Βασιλείου, με ειδική αναφορά στους Έλληνες φοιτητές που σπουδάζουν ή επιθυμούν να σπουδάσουν στα βρετανικά Πανεπιστήμια, καθώς και στους Έλληνες αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Brexit ήταν μια δύσκολη απόφαση και για τις δύο πλευρές, ένα δύσκολο διαζύγιο που επηρέασε την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό που επιθυμούμε είναι να διατηρήσουμε το ίδιο επίπεδο των σχέσεων και στη μετά-Brexit εποχή. Στο πλαίσιο αυτό, προσβλέπουμε σε μια στενότερη συνεργασία που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών μας» υπογράμμισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Παραγωγική συνάντηση σήμερα, μέσω τηλεδιάσκεψης, με την υφυπουργό Πολιτισμού, ΜΜΕ και Ψηφιακής Πολιτικής της Βρετανίας, Τζούλια Λόπεζ, με τη συζήτησή μας να επικεντρώνεται στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου και στους τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας μας στην μετά Brexit εποχή» έγραψε στο Twitter μετά τη συνάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.


Πηγή