Τρίτη , 28 Ιούνιος 2022

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα προσπαθεί να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση

Για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας με στόχο την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έχει προσπαθήσει να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση στην ενεργειακή κρίση καθώς καμία χώρα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει μόνη της», δήλωσε μιλώντας σήμερα στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Ανέφερε πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ τόνισε την ανάγκη απεξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Ο πόλεμος θα είναι μαραθώνιος και όχι 100 μέτρα», επισήμανε ο υπουργός και πρόσθεσε πως για να τελειώσει ο πόλεμος, θα πρέπει να υπάρξει ένας νικητής.

Γεωργιάδης: Οι επενδύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό

Ακόμα, τόνισε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και η μείωση του ΕΝΦΙΑ αυξάνουν το εισόδημα των πολιτών.

Σχετικά με τις επενδύσεις, υπογράμμισε πως συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και πηγαίνουν πολύ καλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι εξέφρασε την ανησυχία του για τα lockdown στην Κίνα λόγω του κορωνοϊού, λέγοντας πως προκαλεί αναστάτωση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Τόνισε πως η επισιτιστική κρίση είναι ένα σενάριο που δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Επίσης, σημείωσε ότι οι έλεγχοι είναι ασταμάτητοι ώστε να αντιμετωπιστούν κρούσματα αισχροκέρδειας. Τέλος, ανέφερε πως άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την προστασία του καταναλωτή.


Πηγή