Κυριακή , 29 Ιανουάριος 2023

Για πρώτη φορά άνθρωπος έφτασε στη νήσο Κατέλνι της Αρκτικής

Αποστολή του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας, η οποία δοκίμασε νέα οπλικά συστήματα και στρατιωτικό εξοπλισμό στις συνθήκες της Αρκτικής, κατάφερε να φθάσει στο σύμπλεγμα των νήσων Νοβοσιμπίρσκ για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νμτίτρι Μπουλγκάκοφ.

«Τα μέλη της αποστολής του Υπουργείου Άμυνας είναι τα πρώτα μέλη αποστολής στον κόσμο, που κατάφεραν να φθάσουν από την ηπειρωτική Ρωσία, διασχίζοντας μια απόσταση πάνω στους πάγους, στη νήσο Κατέλνι», δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας.

inside_trainings_3

Στρατιωτικοί όπως και εκπρόσωποι επιχειρήσεων που ανήκουν στην πολεμική βιομηχανία που κατασκευάζουν ειδικά ερπυστριοφόρα στρατιωτικά οχήματα, τα οποία είναι προσαρμοσμένα για μετακινήσεις πάνω στον πάγο αλλά και σε βαλτώδεις εκτάσεις, διήνησαν μια απόσταση 1140 χιλιομέτρων, στην παγωμένη θάλασσα Λάπτεβιχ, που βρίσκεται στην παράλια ζώνη.

567771

Η διαδρομή τους ξεκίνησε από τον οικισμό Τίκσι με προορισμό αρχικά το ακρωτήριο Σβιατόι Νος, και εν συνεχεία τους κόλπους Λάτπεφ και Σανικοφ, για να καταλήξει στην νήσο Κατέλνι, απ’ όπου και αναμένεται σύντομα να πάρει τον δρόμο της επιστροφής. inside_trainings_1 inside_trainings_2 inside_trainings_4


Πηγή