Σάββατο , 22 Ιούνιος 2024

Για σεξουαλική παρενόχληση από τέσσερις γυναίκες κατηγορείται ο πρόεδρος των σουπερμάρκετ Tesco

Ο Τζον Άλαν, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του βρετανικού κολοσσού Tesco κατηγορείται από δύο γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και από δύο άλλες για σωματική επαφή χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

Ο όμιλος των γνωστών βρετανικών σουπερμάρκετ υποστηρίζει ωστόσο ότι ουδέποτε κατατέθηκε κάποια μήνυση σχετικά με τη συμπεριφορά του Τζον Άλαν.

Η εφημερίδα, που πρόσφατα αποκάλυψε περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμών που κλόνισαν την ένωση των Βρετανών εργοδοτών CBI, γράφει ότι ο 74χρονος Άλαν άγγιξε στους γλουτούς μια διευθύντρια της Tesco τον περασμένο Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ομίλου. Φέρεται επίσης ότι άγγιξε με τον ίδιο τρόπο μια εργαζόμενη στη CBI κατά το ετήσιο δείπνο της ένωσης αυτής, τον Μάιο του 2019, όταν ήταν πρόεδρός της.

Απρεπή σχόλια του Άλαν σε δύο εργαζόμενες

Ο Άλαν έκανε επίσης “απρεπή σχόλια” κατά τη διάρκεια αυτών των εκδηλώσεων αλλά και σε άλλες παρόμοιες περιστάσεις, σε δύο εργαζόμενες της CBI, τον Νοέμβριο του 2019 και το 2021.

Ορισμένες από αυτές τις γυναίκες είπαν ότι “πληγώθηκαν” από τις χειρονομίες και τα σχόλια και θεωρούν ότι η συμπεριφορά του ισοδυναμεί με “σεξουαλική παρενόχληση”, προστίθεται στο δημοσίευμα.

Μια εκπρόσωπος της Tesco είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο, απαντώντας στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, ότι ο όμιλος δεν έχει λάβει καμία καταγγελία, επίσημη ή ανεπίσημη” για τη συμπεριφορά του Άλαν. Πρόσθεσε ότι η εταιρεία “είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα τυγχάνουν σεβασμού και θα αισθάνονται ασφαλείς στη δουλειά τους”. Όπως είπε, “η κατηγορία αυτή είναι πολύ σοβαρή και ζητούμε από όποιον έχει πληροφορίες ή ανησυχίες να τις μοιραστεί μαζί μας”.

Η CBI δεν απάντησε αμέσως σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο.

«Αισθάνθηκε ντροπή ο πρόεδρος της Tesco»

Ένας εκπρόσωπος του Άλαν ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο πρόεδρος της Tesco “αισθάνθηκε ντροπή” αφού έκανε ένα σχόλιο σε μια εργαζόμενη της CBI το 2019, για το οποίο ζήτησε αμέσως συγγνώμη. Η εν λόγω γυναίκα συμφώνησε ότι το θέμα είχε λήξει, πρόσθεσε. “Όσον αφορά τους άλλους ισχυρισμούς, είναι απλούστατα αναληθείς”, τόνισε.

Ο Άλαν αναμένεται ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία της Tesco το 2024, έπειτα από εννέα χρόνια στη θέση αυτή.


Πηγή