Παρασκευή , 7 Οκτώβριος 2022

Γλυφάδα: Περιπετειώδης καταδίωξη με πυροβολισμούς -Κακοποιοί πήγαν να πατήσουν στέλεχος του Λιμενικού

Περιπετειώδης καταδίωξη με πυροβολισμούς μεταξύ ανδρών του Λιμενικού και κακοποιών σημειώθηκε στη Γλυφάδα, το Σάββατο 28/5.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, στελέχη κλιμακίου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, κατά τη διάρκεια περιπολίας τους στην μαρίνα Αλίμου, εντόπισαν ένα ΙΧ όχημα με τέσσερις επιβάτες, το οποίο τις προηγούμενες ήμερες είχε εμπλακεί σε υποθέσεις αφαίρεσης καταλυτών από ΙΧ αυτοκίνητα στη μαρίνα Αλίμου.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, οι άνδρες του λιμενικού άρχισαν να παρακολουθούν το ύποπτο όχημα, μέχρι τη Γλυφάδα, όπου βρέθηκε σταθμευμένο κάθετα σε λεωφόρο της περιοχής δίπλα σε άλλα σταθμευμένα οχήματα, στο εσωτερικό του βρίσκονταν δυο εκ των τεσσάρων υπόπτων, ενώ οι άλλοι δυο είχαν τοποθετήσει ανυψωτικό γρύλο σε έτερο σταθμευμένο όχημα, επιχειρώντας να αφαιρέσουν τον καταλύτη του.

Τότε, τα στελέχη του Λιμενικού προσέγγισαν τους υπόπτους κάνοντας γνωστή την ιδιότητα τους.

Όταν οι ύποπτοι διαπίστωσαν ότι είχαν γίνει αντιληπτοί, επιβιβάστηκαν στο ΙΧ όχημα, ο οδηγός του οποίου έθεσε αυτό σε κίνηση, κινούμενος απειλητικά προς το στέλεχος Λιμενικού, το οποίο βρισκόταν στο πίσω μέρος του οχήματος, με σκοπό να το τραυματίσει.

Αποπειράθηκαν να πατήσουν το στέλεχος του Λιμενικού

Τότε, ο λιμενικός κατάφερε τελευταία στιγμή να αποφύγει την επαφή με το όχημα πέφτοντας στο έδαφος. Τα άλλα δύο στελέχη του Λιμενικού άνοιξαν πυρ, πραγματοποιόντας δυο ευθείες ελεγχόμενες βολές στον πίσω αριστερό τροχό του ΙΧ με σκοπό να ακινητοποιήσουν το όχημα.

Έπειτα, ο οδηγός του ΙΧ οχήματος συνέχισε να κάνει όπισθεν με μεγάλη ταχύτητα, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο.

Η καταδίωξη συνεχίστηκε και το όχημα εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε άλλη περιοχή της Γλυφάδας, δίχως ίχνη των δραστών, ενώ στο εσωτερικό του βρέθηκαν δυο καταλύτες, ένας ανυψωτικός γρύλος ασημί χρώματος,  ένα εργαλείο χειρός μπαταρίας (σπαθοσεγα) και έξι πακέτα με ανταλλακτικές λάμες σεγας.

Παράλληλα, από το σημείο όπου επιχείρησαν να αφαιρέσουν τον καταλύτη περισυνελέγη και ένας ανυψωτικός γρύλος μαύρου χρώματος.                       

Τέλος, διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, με τη συνδρομή ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη γύρω περιοχή, όμως οι δράστες δεν εντοπίστηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.


Πηγή