Κυριακή , 16 Μάϊος 2021

Γραφείο τελετών φροντίζει για τη διατήρηση των τατουάζ των νεκρών

Ως υπεύθυνοι γραφείου τελετών ο Kyle Sherwood και ο πατέρας του Mike είναι απολύτως εξοικειωμένοι με το θέμα του θανάτου. Όταν συζητούσαν πώς θα ήθελε ο καθένας να τον φροντίσει ο άλλος στο θάνατό του, τους ήρθε η ιδέα να επεκτείνουν την επιχείρησή τους και στη διατήρηση των τατουάζ των νεκρών.

«Έχω πολλά τατουάζ» λέει στον Independent ο άνδρας από το Οχάιο. «Ο πατέρας μου ξέρει πως σημαίνουν πολλά για μένα και εάν κάτι που συνέβαινε η οικογένειά μου θα ήθελε να μην τα χάσει για πάντα» εξηγεί ο Kyle. Για εκείνους που ξοδεύουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες δολάρια για στα τατουάζ, το να χαθούν με τον θάνατό του είναι σαν να πετάς έναν Πικάσο στην πυρά, προσθέτει.

Έτσι ο Sherwood, ο πατέρας του, ένας χειρουργός, ένας άνθρωπος που ασχολείται με τις ταριχεύσεις κι ένας δικηγόρος άρχισαν πριν δύο χρόνια να ασχολούνται με το θέμα αυτό. Στις αρχές της φετινής χρονιάς λάνσαραν το Save My Ink Forever.

Ο Kyle με ένα από τα τατουάζ της Save My Ink Forever

Απρόθυμος να αποκαλύψει λεπτομέρειες της διαδικασίας, ο Kyle τονίζει πως οι συγγενείς κάποιου ανθρώπου που πεθαίνει επικοινωνούν με τη Save My Ink Forever  μέσα σε 48 ώρες από τον θάνατό του.

Η τιμή της υπηρεσίας είναι ανάλογη του μεγέθους του τατουάζ αλλά σε γενικές γραμμές το κόστος κυμαίνεται γύρω στα χίλια δολάρια για το πρώτο τατουάζ και περίπου 750 για το δεύτερο- στην τιμή του πρώτου συμπεριλαμβάνονται και μεταφορικά. Σε διάστημα περίπου δύο μηνών η οικογένεια θα λάβει το τατουάζ «κορνιζαρισμένο».

Η εταιρεία έχει ήδη διαχειριστεί εκατοντάδες τέτοια αιτήματα στις ΗΠΑ και στόχος της είναι να επεκτείνει τη δραστηριότητά της και στο εξωτερικό.

Ο Kyle θυμάται το πιο ξεχωριστό περιστατικό, έναν άνδρα που είχε πάει για πεζοπορία στο Κολοράντο και είχε ένα φρικτό ατύχημα. Το σώμα του βρέθηκε λίγες ημέρες αργότερα, όχι ολόκληρο, κι επρόκειτο να αποτεφρωθεί.

«Σώσαμε ένα από τα τατουάζ του. Ο πατέρας του ήταν ενθουσιασμένος. Δεν είχε την ίδια αίσθηση με το να βλέπει τον ίδιο ή να τον  αποχαιρετά αλλά έχει το τατουάζ στα χέρια του, που είναι ένα κομμάτι του γιου του και κανείς δεν μπορεί να του το πάρει» αφηγείται.

Ακόμα ένα εντυπωσιακό περιστατικό ήταν με δύο αδελφές που ήθελαν να κρατήσουν, η κάθε μία το κομμάτι της, από το τατουάζ σε σχήμα καρδιάς που είχε ο πατέρας τους, με τα ονόματά τους γραμμένα μέσα. «Καταφέραμε να κόψουμε το τατουάζ με τέτοιο τρόπο που η κάθε μία κράτησε το κομμάτι με το όνομά της» θυμάται.

jadjahdag1


Πηγή