Παρασκευή , 22 Σεπτέμβριος 2023

Γυναίκες στην Καταλονία ψήφισαν υπέρ του δικαιώματος στο τόπλες μπάνιο

Οι γυναίκες σε ένα χωριό κοντά στη Βαρκελώνη ψήφισαν υπέρ του δικαιώματος να κάνουν μπάνιο τόπλες σε δημόσιες παραλίες, αχρηστεύοντας απαγόρευση των τοπικών αρχών.

Τα ποσοστά της ψηφοφορίας στο χωριό L’Ametlla del Vallès ήταν τα εξής: 61% ψήφισαν υπέρ του να κάνουν μπάνιο τόπλες και 39% κατά.

Η τοπική καταλανική αρχή διεξήγαγε την ψηφοφορία – της οποίας το αποτέλεσμα είναι νομικά δεσμευτικό – για τις γυναίκες από 16 χρονών και άνω και συμμετείχαν 379 συνολικά γυναίκες-μέλη της κοινότητας.

Σύμφωνα με το BBC, η «γυναικεία κοινότητα» πίεσε για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας μετά από ένα περιστατικό που σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι, οπότε η αστυνομία έκανε την εμφάνισή της σε μία από τις παραλίες και διέταξε τις γυναίκες να φορέσουν το πάνω μέρος του μπικίνι τους.

Σημειώνεται ότι την αναφορά στην αστυνομία την έκανε ένας ναυαγοσώστης.

Η επέμβαση της αστυνομίας ξεσήκωσε μία αυθόρμητη διαμαρτυρία από τους κατοίκους του χωριού που υποστήριξαν τις γυναίκες: λουόμενοι – γυναίκες και άνδρες – πήγαν στην παραλία, φορώντας τοπ από μπικίνι στα οποία είχαν σχεδιάσει θηλές.

Το χωριό έχει 8.000 κατοίκους και βρίσκεται 35 χιλιόμετρα βόρεια της Βαρκελώνης.

localStorage.clear();


Πηγή