Πέμπτη , 16 Ιούλιος 2020
Η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Δείτε LIVE την ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα

Σε εξέλιξη είναι η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Πρόκειται για την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα σήμερα Πέμπτη 2 Απριλίου.

Η ενημέρωση γίνεται λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστό ότι στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος βρέθηκαν τουλάχιστον 120 κρούσματα του κορονοϊού ενώ και δυο ακόμη πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τον Covid- 19.

Δείτε LIVE την ενημέρωση

Μητσοτάκης: Ο πρώτος απολογισμός για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε παρέμβαση στη Βουλή.

Με επισημάνσεις για την κρισιμότητα του Απριλίου, ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για όσους βοηθούν στη μάχη με τον κορονοϊό αλλά και ανασκόπηση των μέτρων που έχουν ληφθεί για τη στήριξη εργαζόμενων κι επιχειρήσεων ξεκίνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του στη Βουλή,

Ο Απρίλιος ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για το μέλλον, τόνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας έναν «πρώτο απολογισμό 30 ημερών μάχης κατά της πανδημίας» του κορονοϊού.

Όσα προηγήθηκαν, σημείωσε, κρύβουν φροντίδα για τον άνθρωπο, τολμηρά μέτρα αλλά και τα πρώτα συγκρατημένα ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Όσα έρχονται απαιτούν σταθερή προσήλωση στον στόχο, πειθαρχία, ενότητα και αλληλεγγύη. «Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στην απειλή» είπε χαρακτηριστικά

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως η Ελλάδα ήταν από την αρχή ένα βήμα μπροστά, με κάμπάνια ενημέρωσης και πρώτα μέτρα στήριξης και μάλιστα όχι σε «ουδέτερη στιγμή», καθώς στον Έβρο και το Αιγαίο μαινόταν ένα δεύτερο μέτωπο προστασίας συνόρων από εισβολή μεταναστών που οργάνωνε η Τουρκία, μάχη που τελικά κερδήθηκε.

Μέχρι στιγμής φαίνεται να έχουμε αποφύγει τις τρομακτικές εμπειρίες της Ιταλίας ή της Ισπανίας και άλλων χωρών, αλλά όχι χωρίς κόστος, συνέχισε ο πρωθυπουργός, «πήραμε πρωτόγνωρα μέτρα με μεγάλες συνέπειες στην καθημερινότητα των πολιτών και σοβαρές επιβαρύνσεις στην οικονομία».

Η κοινωνία στη μεγάλη της πλειοψηφία στήριξε τα μέτρα, ευχαριστώ και από εδώ τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που αντιλήφθηκαν την ανάγκη να επιβάλλουν προσωπικούς περιορισμούς για να προστατεύσουν το αγαθό της δημόσιας υγείας και της προστασίας της ανθρώώπινης ζωής, τόνισε.

«Δεν είμαστε στην αρχή του τέλους, είμαστε ίσως στο τέλος της αρχής» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως αντιλαμβάνεται και την κούραση των πολιτών, την αγωνία για τις δουλειές τους και το αύριο.

Η κοινή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί με το ίδιο σθένος, ο Απρίλιος θα είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε, είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή