Πέμπτη , 19 Μάιος 2022

«Δεν θέλω κεμπάπ στη Γαλλία!» -Το απίστευτο σλόγκαν του ακροδεξιού Ερίκ Ζεμούρ | ΚΟΣΜΟΣ

Τη νότια Γαλλία, όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία μεταναστών από τη βόρεια Αφρική, επικέφθηκε στο Σάββατο ο ακροδεξιός Ερίκ Ζεμούρ, ο οποίος θα είναι υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας, στις εκλογές του προσεχούς Απριλίου.

Σε μια εκδήλωση που συγκέντρωσε πάνω από 4.000 άτομα, στις Κάννες, ο Ζεμούρ επέδειξε και το νέο απόκτημά του: τον ευρωβουλευτή Ζιλμπέρ Κολάρ, ο οποίος προέρχεται από το κόμμα της Μαρίν Λεπέν και βρίσκεται τώρα στο πλευρό του, μαζί με πολλούς άλλους που εγκαταλείπουν το κόμμα της Λεπέν για να στηρίξουν τον νέο υποψήφιο που είναι πιο ακραίος από εκείνη στα θέματα των μεταναστών.

Στην ομιλία του ο Ζεμούρ αναφέρθηκε στις περιπτώσεις των καταλήψεων κατοικιών από μετανάστες και κατήγγειλε «το σκάνδαλο της καταπάτησης της ιδιοκτησίας», ενώ υποσχέθηκε ότι αν εκλεγεί οι καταληψίες θα εκδιώκονται άμεσα, χωρίς απόφαση της δικαιοσύνης. «Εγώ δεν θέλω κεμπάπ σε κάθε χωριό της Γαλλίας», είπε, καταχειροκροτούμενος, αναφερόμενος έτσι στο αγαπημένο πιάτο των Αράβων της βόρειας Αφρικής που πωλείται στα καταστήματα που ανοίγουν σε όλη τη Γαλλία και την Ευρώπη.

Το πρωί του Σαββάτου, ο ακροδεξιός υποψήφιος περπάτησε δύο ώρες στη λαϊκή αγορά των Καννών και έγινε δεκτός με θέρμη από τους παρισταμένους, έχοντας στο πλευρό του και τον δεύτερο ευρωβουλευτή της Λεπέν Ζερόμ Ριβιέρ που την έχει επίσης εγκαταλείψει. Αυτά τα πρώην στελέχη της Λεπέν την κατηγορούν ότι έγινε πολύ χαλαρή στα θέματα μετανάστευσης και στα θέματα της θρησκείας.

Προς το παρόν, στις δημοσκοπήσεις, η ακροδεξιά Λεπέν συγκεντρώνει 17-18% πρόθεση ψήφου για τις προεδρικές εκλογές, ενώ ο Ερίκ Ζεμούρ βρίσκεται στο 13%. Η υποψήφια της Δεξιάς Βαλερί Πεκρές συγκεντρώνει 17-18% για τον πρώτο γύρο, αλλά όλοι βρίσκονται πίσω από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν που συγκεντρώνει 24-25%.


Πηγή