Σάββατο , 13 Αύγουστος 2022

Δημοσκόπηση Marc: «Ναι» στην πανεπιστημιακή αστυνομία λέει το 62,1% -Τι περιόρισαν οι Έλληνες λόγω ακρίβειας

Με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, την ακρίβεια, αλλά και την πιθανότερη έκβαση του πολέμου ασχολήθηκε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης MARC.

Στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού το βράδυ της Τρίτης (24/5), προβλήθηκαν τα αποτελέσματα σχετικά με την πρόθεση ψήφου, τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, την επιθυμία του χρόνου εκλογών, την αξιολόγηση της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, την ακρίβεια και τη μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών.

Στο δεύτερο μέρος λοιπόν, της δημοσκόπησης της MARC, που έγινε για τον ΑΝΤ1, οι πολίτες που συμμετείχαν κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, τον περιορισμό της κατανάλωσης και την πιθανότερη έκβαση του πολέμου.

Περιορισμός της κατανάλωσης

Σχετικά με τον περιορισμό της κατανάλωσης, το 67,3% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα έχει «κόψει» αγαθά, όπως η ένδυση, το 57,6% έχει περιορίσει τα είδη διατροφής και το 54% τη χρήση ΙΧ, ενώ το 53,4% έχει περιορίσει τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Υπέρ της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας τάσσεται το 62,1%

Αναφορικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, το 62,1% τάσσεται υπέρ, έναντι του 34% που αντιδρά.

Από τους ερωτηθέντες που λένε «ναι», το 84,2% προέρχεται από τη ΝΔ και το 70,8% από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Επίσης, εξετάστηκε ο ρόλος της ηλικίας ως παράγοντας, και το 69,6% που είναι υπέρ της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας είναι 65 ετών και άνω, ακολουθούν οι 45-64 ετών με 65,9% και οι 35-44 ετών με 64,6%, ενώ το 48,2% είναι 17-34 ετών.

Η πιθανότερη έκβαση του πολέμου

Αναφορικά με την έκβαση του πολέμου, το 23,3% πιστεύει ότι θα σταματήσει, το 47,6% ότι θα συνεχίζεται όπως τώρα, και το 23,6% πως θα κλιμακωθεί επικίνδυνα.

Δείκτης αισιοδοξίας

Τέλος, σχετικά με τον δείκτη αισιοδοξίας, το 61,9% ανησυχεί για τα χειρότερα, την ώρα που το 36,2% ελπίζει σε κάτι καλύτερο.


Πηγή