Παρασκευή , 2 Ιούνιος 2023

Διακοπή κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το νομό Φθιώτιδας, έφεραν τελικά αρκετά προβλήματα στις συγκοινωνίες.

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από νωρίς το μεσημέρι, η κυκλοφορία διεξαγόταν με δυσκολία στην ΠΕΟ Αθηνών – Λαμίας στο ύψος του Ασπρονερίου εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων που είχε σημειωθεί στη στροφή της ΕΚΟ.

Οι προσπάθειες του Δήμου δεν είχαν σύμμαχο τον καιρό, που αν και σε κάποιες στιγμές έβγαλε ήλιο, αργότερα «άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί».

Έτσι λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ξημερώνοντας Τετάρτη (27/6) η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην Παλαιά Εθνική Οδό από το Ασπρονέρι μέχρι και τον Λογγό.

Συγκεκριμένα από το 166ο χμ της ΠΕΟ μέχρι και το Εκκλησάκι του Ασπρονερίου, η Αστυνομία δεν αφήνει να κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα καθώς τα νερά έχουν πλημμυρίσει το οδόστρωμα σε πολλά σημεία. Έχει ειδοποιηθεί και η Πυροσβεστική να συνδράμει στην άντληση των υδάτων ωστόσο οι χείμαρροι που σχηματίστηκαν έχουν μεταφέρει κι υλικά εντός του δρόμου και η διάσχισή του εγκυμονεί κινδύνους ειδικά τη νύχτα και με τη βροχή να συνεχίζεται με την ίδια ένταση.

Σημειώνεται ότι προβλήματα εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές του επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού και χρειάζεται παντού μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς. Στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού, μάλιστα υπήρξαν αρκετές πέτρες στο οδόστρωμα οι οποίες και απομακρύνθηκαν από το περιπολούν περιπολικό.

Περισσότερα νέα για τη Στερεά Ελλάδα στο lamiareport.gr


Πηγή