Δευτέρα , 19 Απρίλιος 2021

Εγκρίθηκε ο μεσοπρόθεσμος δημοσιονομικός σχεδιασμός στην Κύπρο

Τον δημοσιονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, με τον οποίο ορίζεται και η οικονομική στρατηγική για τα επόμενα χρόνια, όπως αυτή κατατίθεται στην ΕΕ, ενέκρινε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο.

Στην περίοδο 2018-2021 επιβεβαιώνεται, σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Πρόδρομου Προδρόμου, «η σταθερή αναπτυξιακή πορεία της χώρας με ρυθμό μεγέθυνσης του ΑΕΠ πάνω από 3% ετησίως, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται πολιτική ισορροπίας στα δημόσια οικονομικά, με δημοσιονομικά πλεονάσματα και συνεχή πτωτική πορεία του δημόσιου χρέους».

Τα επόμενα χρόνια, προστίθεται, θα παρατηρείται ελαφρά θετικός ρυθμός πληθωρισμού και συνεχής ενίσχυση της απασχόλησης, με συνεπακόλουθη μείωση της ανεργίας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σημειώνεται ότι τα επόμενα χρόνια, μόνο για μεγάλα έργα προβλέπονται επενδυτικά κονδύλια πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ άλλο ένα ποσό 250 εκατομμυρίων προορίζεται για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την ψηφιακή μεταμόρφωση του κράτους.

localStorage.clear();


Πηγή