Παρασκευή , 18 Ιούνιος 2021
Κρήτη: Εισαγγελική παρέμβαση για χώρο που χρησιμοποιούσε ρακοσυλλέκτης

Εισαγγελική παρέμβαση για χώρο που χρησιμοποιούσε ρακοσυλλέκτης – Newsbeast


Σε άτυπη χωματερή, είχε μετατραπεί ιδιοκτησία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου – σε σημείο ορατό από την Εθνική Οδό – από ρακοσυλλέκτη που είχε συγκεντρώσει στον συγκεκριμένο χώρο διάφορα αντικείμενα που δημιούργησαν με την πάροδο του χρόνου, εστία μόλυνσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, χρειάστηκε εισαγγελική εντολή προκειμένου να παρέμβει η αρμόδια υπηρεσία καθαριότητας και να πράξει τα δέοντα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό, και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας, συγκεντρώνουν τις τελευταίες δύο ημέρες όγκους απορριμμάτων, ενώ η απομάκρυνση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, μέχρις ότου ο χώρος καθαριστεί εντελώς.

Μάλιστα όπως έκανε γνωστό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Βάρδας, για την απομάκρυνση του τεράστιου όγκου απορριμμάτων χρειάστηκε η συνδρομή και τα μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ενώ πέραν των εργαζομένων στην καθαριότητα, συμμετείχαν υπάλληλοι της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και στης Αστυνομίας.

(φωτογραφία αρχείου)


Πηγή