Τετάρτη , 30 Νοέμβριος 2022

Εκλογές στην Ιταλία: Ψήφισαν Ματαρέλα, Λέτα, Ρέντσι, Σαλβίνι [εικόνες]

Σε εξέλιξη είναι η ψηφοφορία για τις κρίσιμες εκλογές στην Ιταλία με τον πρόεδρο της χώρας, Σέρτζιο Ματαρέλα, να ασκεί νωρίτερα το εκλογικό του δικαίωμα στην γενέτειρα πόλη του, το Παλέρμο της Σικελίας.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σχολείο της πρωτεύουσας της Σικελίας, για να τον επευφημήσει.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, που προειδοποίησε με συνέντευξή του στο Spiegel για τον κίνδυνο αποδυνάμωσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της ευρωπαϊκής υποστήριξης προς την Ουκρανία, αν νικήσει η Δεξιά στην Ιταλία – ψήφισε στην λαϊκή συνοικία Τεστάτσιο της Ρώμης και στο εκλογικό του τμήμα έσφιξε τα χέρια υποστηρικτών του.

Η Μελόνι προ των πυλών της εξουσίας στην Ιταλία -Τι θα σήμαινε για την ΕΕ μια ακροδεξιά κυβέρνηση

Άνοιξαν οι κάλπες στην Ιταλία: Ανησυχία στην ΕΕ για το ενδεχόμενο επικράτησης της ακροδεξιάς -Τα «στοιχήματα»

Σε ό,τι αφορά τον λεγόμενο «κεντρώο πόλο», ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Φλωρεντία και ο πρώην υπουργός οικονομικής ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα στην Ρώμη.

«Εμείς ψηφίσαμε, κάντε το και εσείς, όποια και αν είναι η πολιτική σας θέση. Η αβασίλευτη δημοκρατία στηρίζεται με την προσπάθεια όλων», έγραψε ο Ρέντσι στο Twitter.

O γραμματέας της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, αφού ψήφισε σε εκλογικό τμήμα του Μιλάνου δήλωσε:

«Θα είναι μήνες δύσκολοι, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τους λογαριασμούς της ενέργειας, την αύξηση του κόστους ζωής και των καλοριφέρ. Εδώ και πολλές εβδομάδες, δουλεύομε, με τους ειδήμονες της Λέγκα, για να είμαστε έτοιμοι και με δυναμική παρουσία, στην Ιταλία και στην Ευρώπη. Όσο περισσότεροι πολίτες ψηφίσουν, τόσο περισσότερη δύναμη θα έχει η νέα κυβέρνηση και το νέο κοινοβούλιο, για να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις αυτές έκτακτης ανάγκης».


Πηγή