Δευτέρα , 27 Μάιος 2024

Ελβετία: Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού με 17.634 νέες μολύνσεις – Έρχονται νέα μέτρα | ΚΟΣΜΟΣ

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελβετία έσπασαν και πάλι ρεκόρ σήμερα, με 17.634 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες.

Ο υπουργός Υγείας Αλέν Μπερσέτ ανέφερε ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο Γκι Παρμελέν και τον επικεφαλής των περιφερειακών διευθύνσεων υγείας για να συζητήσουν την επιδείνωση της κατάστασης. Το υπουργείο έχει ήδη σχεδιάσει μέτρα που θα εφαρμοστούν, εφόσον χρειαστεί, καθώς αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι νοσηλείες.

«Οι μολύνσεις από την Όμικρον αυξάνονται ραγδαία», ανέφερε ο υπουργός στο Twitter. Η παραλλαγή αυτή έχει ήδη επικρατήσει στην Ελβετία και υπολογίζεται ότι το 58% των κρουσμάτων οφείλονται σε αυτήν. «Η επόμενη δέσμη μέτρων, συμπεριλαμβανομένων και κλεισιμάτων, είναι έτοιμη. Η κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει γρήγορα, όταν θα είναι διαθέσιμα πιο ακριβή στοιχεία για την επικινδυνότητα της Όμικρον», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο Μπερσέτ επανέλαβε την έκκλησή του προς τους πολίτες να εμβολιαστούν και να κάνουν την ενισχυτική δόση. Η Ελβετία έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη δυτική Ευρώπη, με μόνο το 67% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί πλήρως μέχρι σήμερα. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό 1,3 εκατ. άνθρωποι στην Ελβετία και το Λιχτενστάιν.


Πηγή