Τετάρτη , 29 Μάιος 2024

Ενας αστροναύτης της NASA στην Τεχνόπολη -Οι αποστολές και οι διαστημικοί περίπατοι

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι η ζωή ενός αστροναύτη; Πώς φαίνεται άραγε η Γη μας από το μακρινό διάστημα; Και τι είναι μια «διαστημική βόλτα»; Αυτά τα ερωτήματα που προκαλούν περιέργεια και θαυμασμό, μας καλούν να εξερευνήσουμε τις εξαιρετικές εμπειρίες εκείνων που τολμούν να περιηγηθούν έξω από την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας.

O διάσημος αστροναύτης, Rex Walheim, θα βρεθεί το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και πιο συγκεκριμένα στο Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» για να μοιραστεί τη δική του “Ιστορία Αλλαγής” με τίτλο “Πετώντας στο Διάστημα”, καλεσμένος του Athens Science Festival σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος ΕΛΚΕΔ και την Axiom Space.

Η προετοιμασία πριν τις διαστημικές βόλτες

Ο Αμερικανός Αστροναύτης θα μιλήσει για την εξέλιξη των διαστημικών πτήσεων από το Πρόγραμμα του Διαστημικού Λεωφορείου (Space Shuttle Flight) έως τις εμπορικές διαστημικές πτήσεις και τον Διαστημικό Σταθμό Axiom. Ενώ, θα μοιραστεί την εμπειρία του πετώντας στην τελευταία πτήση του διαστημικού λεωφορείου και θα μιλήσει για την προετοιμασία πριν από την πτήση αλλά και πριν από τις διαστημικές βόλτες.

Συμμετείχε σε τρεις αποστολές προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σημειώνεται ότι ο Rex Walheim είναι πρώην αστροναύτης της NASA. Έχει συμμετάσχει σε τρεις αποστολές προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και σε πέντε διαστημικούς περιπάτους. Μετά την αποχώρησή του από το γραφείο πληρώματος, ο Walheim υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθυντής Ασφαλείας και Βεβαιώσεων Αποστολής (Deputy Director of Safety and Mission Assurance at the Johnson Space Center) στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Τζόνσον. Είναι πρώην συνταγματάρχης του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού και προς το παρόν εργάζεται στην AXIOM ως Κύριος Αξιωματούχος Ασφάλειας.


Πηγή