Κυριακή , 29 Ιανουάριος 2023

Επιμένει η ΝΔ στην ανάγκη για πολιτική αλλαγή στη χώρα

«Ο τόπος απαιτεί πολιτική αλλαγή» ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «σπαταλά τον χρόνο στο όνομα μιας δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης και στο τέλος υπάρχει μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση.

Ο κ. Κουμουτσάκος που βρίσκεται στο Λασίθι για την εκδήλωση της κοπής πίτας της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τον βουλευτή Λασιθίου και πρώην πρόεδρο του κόμματος, Γιάννη Πλακιωτάκη, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ασκώντας σκληρή κριτική στην κυβέρνηση.

«Μόλις πριν λίγο καιρό ευχόμασταν όλοι να είναι καλύτερο το 2017 από το 2016 και όλοι ζούμε αυτό τον καιρό μέσα στην αβεβαιότητα, την αγωνία και το άγχος. Για τρίτη φορά μέσα στα χρόνια αυτά, η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που πρέπει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας. Καθυστερεί και πάλι, σπαταλά το χρόνο και φορτώνει τον λογαριασμό που τον πληρώνουμε όλοι» είπε ο κ. Κουμουτσάκος. Τα παθήματα δεν έχουν γίνει μαθήματα – διαπίστωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ. «Η ίδια ερασιτεχνική τακτική ακολουθήθηκε στο ξεκίνημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και οδήγησε στο αχρείαστο και πιο σκληρό στα χρόνια της κρίσης μνημόνιο» σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος και παρατήρησε πως η ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στην πρώτη αξιολόγηση, οδηγώντας στον δημοσιονομικό κόφτη, στο κόψιμο συντάξεων και στο υπερταμείο.

«Φτάσαμε στο σημείο, κάποιοι στο εξωτερικό και μάλιστα και στο εσωτερικό από την κυβερνητική πλειοψηφία, να μιλούν για δραχμή χωρίς να αναλογίζονται το τι καταστροφή κάνουν στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία» διαπίστωσε. Ο τόπος απαιτεί πολιτική αλλαγή – και αυτή στις δημοκρατίες γίνεται μέσα από εκλογές, συνέχισε ο τομεάρχης της ΝΔ. «Δεν θα τις αποφύγουν τις εκλογές, δεν θα αποφύγουν τη δυνατότητα του ελληνικού λαού να τοποθετηθεί με ευθύνη αλλά και με την ανάγκη να διεκδικήσει ξανά την ελπίδα του».

Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις και απαντώντας σε ερωτήσεις, σημείωσε πως «δεν πρέπει να παίξομε στο παιχνίδι των προκλήσεων και της κλιμάκωσης της Τουρκίας. Αλλά για να μπορέσει μια ηγεσία να διατηρήσει ταυτόχρονα δυο θέσεις, «αποφασιστικότητα στη στερεότητα των ελληνικών επιχειρημάτων, αλλά και ταυτόχρονα μια ψυχραιμία που να μη επιτρέψει παγίδευση σε κλιμακώσεις που επιδιώκουν ως φαίνεται οι γείτονες, χρειάζονται άξιες ηγεσίες» ανέφερε, αναγνωρίζοντας παράλληλα και την ανάγκη της εθνικής ενότητας.

Ακολούθως αναφέρθηκε στις «συγκεκριμένες» όπως τις χαρακτήρισε, προτάσεις της ΝΔ, τις οποίες το κόμμα θα κοινοποιήσει «τη στιγμή που πρέπει, όταν το επιβάλουν οι πολιτικές εξελίξεις και είναι ώριμος ο πολιτικός διάλογος. Αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι. Το ότι υπάρχει στόχος, όραμα και στρατηγικός στόχος για τη χώρα και το κόμμα, αυτό είναι ήδη σφραγίδα που έχει βάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης» ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε την χαρά του που υποδέχονται στο Λασίθι τον Γ. Κουμουτσάκο, ο οποίος όπως είπε, από όπου και αν υπηρέτησε, με το ήθος την αξιοπρέπεια και τον πολιτικό του λόγο συμβάλλει στην διάδοση των πολιτικών ιδεών της ΝΔ.

Ο κ. Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στα γενικά πολιτικά θέματα, είπε ότι «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές όπως και το καλοκαίρι του ‘15» και κάλεσε την κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν να κλείσει την αξιολόγηση και να σταματήσει η αστάθεια και αβεβαιότητα που υπάρχει στην οικονομία – και να προσηλωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Με τη σειρά του ωστόσο, υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα.


Πηγή