Τρίτη , 28 Μάρτιος 2023

Επιστολή Πομάσκι σε Μητσοτάκη για τα προβλήματα στο κλειστό στίβου στο ΟΑΚΑ -Κοινοποίηση και σε Αυγενάκη

Ανοικτή επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα από τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο ΟΑΚΑ εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας, έστειλε ο Γιώργος Πομάσκι.

Η επιστολή του τομεάρχη αλμάτων του ΣΕΓΑΣ για τα προβλήματα στο ΟΑΚΑ, την οποία συνόδευσε και με δύο βίντεο, κοινοποιήθηκε και στον Λευτέρη Αυγενάκη, υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού.

Η επιστολή Πομάνσκι αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ σάς παρέδωσε το 2021 φωτογραφίες που παρουσίαζαν την άθλια κατάσταση η οποία επικρατεί στο χώρο όπου προπονούνται οι Ολυμπιονίκες μας (Τεντόγλου, Στεφανίδη, Καραλής) και όλη η Εθνική ομάδα -και το 2023 η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη.

Η δέσμευση το 2021 ήταν ότι όλα θα αλλάξουν σε ένα εξάμηνο.

Ένα χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 το μόνο που άλλαξε στο ΟΑΚΑ είναι ότι έφυγαν οι κουβάδες που μάζευαν το νερό, με αποτέλεσμα αυτό πλέον να κυλάει στους διαδρόμους, στους οποίους προπονούνται οι αθλητές μας. Επίσης, άλλαξε και η θερμοκρασία που επικρατεί στο χώρο προπόνησης δραματικά, καθώς δεν υπάρχει πια θέρμανση!

Παρακαλώ τον κ. Αυγενάκη, ως αρμόδιος που είναι, να εκδώσει κάποια υπουργική απόφαση ότι όλα αυτά είναι ασυμβίβαστα με τον πρωταθλητισμό, αλλά και με την κοινή λογική.

Ευχαριστώ και σάς ζητώ συγγνώμη για την ενόχληση.

Γιώργος Πομάσκι
Ασυμβίβαστος».

Πλημμύρισε το κλειστό στίβου του ΟΑΚΑ λόγω κακοκαιρίας -Εκεί γυμνάζεται ο Τεντόγλου και η Εθνική ομάδα

Υπενθυμίζεται ότι το βασικότερο πρόβλημα παρουσιάστηκε στο κλειστό προπονητήριο του στίβου, εκεί όπου προπονείται ο Μίλτος Τεντόγλου και πολλά μέλη της εθνικής ομάδας.

Η στέγη άρχισε να στάζει νερά, με τους διαδρόμους όπου γυμνάζονται και κάνουν άλματα οι αθλητές να έχουν μετατραπεί σε λίμνη, ενώ σε αρκετά σημεία ο ελαστικός τάπητας «πότισε» από την ποσότητα του νερού που έπεσε από την οροφή.

Σε διάφορα σημεία τοποθετήθηκαν κουβάδες, ωστόσο η προπόνηση των αθλητών ήταν εξαιρετικά δύσκολο να γίνει.

Τα βίντεο με τα οποία συνόδευσε την επιστολή του ο Γιώργος Πομάσκι:


Πηγή