Παρασκευή , 17 Σεπτέμβριος 2021
Ερντογάν: Τα σενάρια ανασχηματισμού και οι αποκαλύψεις για την υγεία του

Ερντογάν: Τα σενάρια ανασχηματισμού και οι αποκαλύψεις για την υγεία του

Σε έναν ευρύ κυβερνητικό ανασχηματισμό προχωρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικό άρθρο επικαλούμενο τον διευθυντή της εταιρείας Ευρασιατικών Ερευνών Κεμάλ Οζκιράζ, αναφέρει ότι ο τούρκος πρόεδρος πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα μετά την υποχώρηση των μέτρων κατά της πανδημίας και μετά το τέλος της περιοδείας θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό του επιτελείο.

Σύμφωνα με τον Οζκιράζ, ο Ερντογάν, σκοπεύει να διορίσει τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Βουλής Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον νυν υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ως αντιπροέδρους. Επίσης ο Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ, υπουργός Οικονομικών και Θησαυροφυλακίου και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, αντικαθιστώντας τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Οι αποκαλύψεις για την υγεία του Τούρκου Προέδρου

Την ίδια ώρα το φως της δημοσιότητας βλέπουν αποκαλύψεις για την υγεία του Τούρκου Προέδρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Nordic Monitor ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση ενός καρκινικού όγκου, ενώ φέρεται να πάσχει από επιληψία.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ερντογάν στις 26 Νοεμβρίου του 2011 υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην Κωνσταντινούπολη, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να επιζεί από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Μεταξύ άλλων η έρευνα του Nordic Monitor σημειώνει πως ο καρκίνος ανακαλύφθηκε μετά από εξέταση του Ερντογάν, όταν είχε διαμαρτυρηθεί για πεπτικά προβλήματα και αίμα στα κόπρανά του.

Οι γιατροί προσδιόρισαν πως ο καρκίνος ήταν σταδίου 2 ή 3, με τον όγκο να εντοπίζεται περίπου 10 με 15 εκατοστά από το πρωκτικό χείλος. Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά και από τον Τούρκο πρόεδρο αφαιρέθηκε μέρος του παχέος εντέρου.

Η πλευρά του Ερντογάν το μόνο που είχε δημοσιεύσει ήταν πως υπήρξε μία χειρουργική επέμβαση στο πεπτικό σύστημα, δίχως να γίνεται αναφορά στον καρκίνο.

«Επιληπτικές κρίσεις»

Το Nordic Monitor αποκαλύπτει επίσης ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πάσχει και από επιληψία, μία διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος που επηρεάζει ειδικά τον εγκέφαλο.

«Είχε δείξει συμπτώματα, όπως επιληπτικές κρίσεις. Στις 17 Οκτωβρίου του 2006 βρισκόταν στο δρόμο του κοινοβουλίου και υπέστη κρίση. Οι σωματοφύλακές του τον κλείδωσαν κατά λάθος μέσα στον πανικό τους στο αυτοκίνητο και έπρεπε στη συνέχεια να σπάσουν τα παράθυρα για να τον βγάλουν. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, αλλά το γραφείο του ισχυρίστηκε ότι στον Ερντογάν είχε πέσει η πίεση από τη νηστεία», σημειώνει το δημοσίευμα.

Αποκαλύπτεται επίσης πως ο Τούρκος πρόεδρος υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία, αλλά ούτε από το γραφείο του ούτε από το νοσοκομείο επιβεβαιώθηκε η επιληψία, κάτι που αρχικά είχε διαπιστώσει ο ειδικός νευρολόγος Fethiye Sümer Güllap.

Μάλιστα σημειώνεται πως: «Η έκθεση του γιατρού έλειπε από τα αρχεία του νοσοκομείου και πέθανε σε ηλικία μόλις 42 ετών, κάτω από συνθήκες που κάποιοι χαρακτήρισαν ως ύποπτες».
Πηγή